Teška šamarčina nesposobnom premijeru: Merkelica otkazala posjet Hrvatskoj!

Foto: Vlada.hr

KAKO je Indexu potvrđeno iz izvora bliskih Vladi, Angela Merkel zaista ne dolazi u Zagreb!

Naime, iako je isprva trebala doći na svečanu proslavu ulaska Hrvatske u EU, koja će se održati 30. lipnja u Zagrebu, Merkel je svoj dolazak u posljednji tren otkazala. Razloge otkazivanja dolaska trebala bi sutra objasniti premijeru Zoranu Milanoviću, s kojim će se sastati u Bruxellesu.

Pojavila su se nagađanja da je Merkel upravo zbog slučaja Perković otkazala dolazak u Zagreb, ali takve informacije nisu potvrđene. U Zagreb će, umjesto Merkel, stići državni ministar iz Ministarstva vanjskih poslova Michael Link, drugi čovjek Ministarstva vanjskih poslova. U službenom priopćenju glasnogovornika njemačke Vlade stoji da Merkel u Zagreb neće doći zbog "problema s terminima", odnosno "prenatrpanog rasporeda".

"Jučer je Uredu predsjednika Vlade potvrđeno iz Ureda savezne kancelarke Angele Merkel da, zbog drugih obaveza, ona neće moći 30. lipnja, prisustvovati središnjoj proslavi ulaska Hrvatske u Europsku uniju u Zagrebu", priopćili su nešto kasnije iz hrvatske Vlade.

"Očito je imala neke druge obveze, znate i sami da je Njemačka naš dugogodišnji prijatelj, a da je Merkel naša prijateljica"

Premijer Zoran Milanović na Vladi o tome nije govorio, a njegovi ministri uoči sjednice nevoljko su o tome rekli nekoliko riječi.

Nakon službene potvrde o nedolasku njemačke kancelarke, ministar zdravlja Rajko Ostojić izjavio je: "Očito je imala neke druge obveze, znate i sami da je Njemačka naš dugogodišnji prijatelj, a da je Merkel naša prijateljica, naravno naše države".

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš uoči sjednice Vlade tek je kratko istaknula. "Bilo bi dobro da dolazi, ali bit će što će biti", rekla je Mrak Taritaš.

Ministar obrazovanja Željko Jovanović tek je kratko uoči sjednice poručio: "Vjerujte mi uopće nisam razmišljao o tome".

> Oporba o Merkel: "Riječ je o blamaži Vlade, a ne cijelog naroda, nije ovo koncert Beyonce!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.