Tijekom vikenda u Slavoniji planulo osam požara, izgorjela i dva vinograda

Ilustracija: FAH

TIJEKOM proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske planulo je čak osam požara.

U petak oko 15 sati, u mjestu Branešci došlo je do požara na zapuštenom voćnjaku, a požar se potom proširio i zahvatio drveni električni stup u vlasništvu HEP-a. Istoga dana, oko 18 sati, planulo je i na divljem deponiju smeća u Radovancima prilikom čega je izgorio oko jedan hektar smeća i suhe trave.

U subotu oko 14 sati, u mjestu Lukač izgorjelo je oko 15 tisuća četvornih metara suhe trave i raslinja. Plamen se proširio i na dva vinograda, u kojima je izgorjelo ukupno 6500 četvornih metara površine. U isto vrijeme gorjelo je i 1,5 hektara suhe trave i niskog raslinja u mjestu Kusonje, a suha trava gorjela je i između mjesta Nova Lipa i Stara Lipa, uz kolnik. Između 17 i 18 sati, kod mjesta Oljasi, došlo je pak do požara na nelegalnom odlagalištu smeća koji se proširio na obližnje strnište, gdje je izgorjelo šest rolo bala slame u vlasništvu 45-godišnjaka.

Policija upozorava: Oprezno u ljetnim mjesecima


U nedjelju oko 11.30 sati, u blizini mjesta Komarovci, također je gorjelo na divljem deponiju smeća sa kojeg se požar proširio na suhu travu i nisko raslinje. Pritom je opožareno oko 2 hektara površine. Oko 22 sata gorjela je i suha trava kod mjesta Poljanska.

Nije poznat točan uzrok ni jednog od navedenih požara, na policija još jednom upozorava građane na pojačan oprez u ljetnim mjesecima.

"Upozoravamo građane da je zbog izrazito velike opasnosti od izbijanja požara na snazi Odluka kojom se zabranjuje paljenje vatre na otvorenom te se zabrana odnosi na svako paljenje vatre na otvorenom prostoru kao što je spaljivanje biljnog otpada na poljoprivrednom zemljištu, u neposrednoj blizini šume te svako paljenje u bilo koje druge svrhe", stoji u izvješću PU požeško-slavonske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.