Tireli: Gladna djeca moraju biti obveza države, a ne udruga

Foto: Hina

MINISTARSTVO socijalne politike i mladih raspisalo je natječaj za udruge s ciljem borbe protiv gladi. Zasmetalo je to laburistima pa predsjednica Nansi Tireli traži od potpredsjednice Vlade Milanke Opačić da preuzme odgovornost.

Podsjeća, da prema UNICEF-u imamo 60 tisuća gladne djece. Postavlja se pitanje imamo li toliko jaku mrežu udruga koje će doći do svakog gladnog djeteta, ali i pitanje tko će udrugama dati podatke.

"Ako podatke daju centri za socijalnu skrb, postavlja se pitanje čemu poziv udrugama i čemu 24 milijuna kuna udrugama ako to može napraviti sam centar. Trebaju li gladna djeca u Hrvatskoj uistinu biti predmet natječaja ili prioritet kojeg hitno treba rješavati Vlada i država" smatra Tireli. Gladna djeca moraju biti obaveza države, nastavlja Tireli.

"Gladna djeca moraju biti obveza države. Nevladine organizacije i udruge tu su samo da popunjavaju rupe u sistemu koji ne valja, ali nikako da vode socijalnu politiku. Pozivamo ovom prilikom ministricu Opačić da preuzme odgovornost za gladnu djecu" pozvala je Tireli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.