Todorić se sprema graditi hotele



"PRAVI cilj Agrokorova preuzimanja manjinskog udjela u dubrovačkoj agenciji Gulliver Travel, kako se spekulira, udruživanje je Ivice Todorića s njemačkim TUI-em koji drži 70 posto Gullivera, te pokretanje zajedničkih ulaganja u gradnju hotela u Hrvatskoj", piše današnje izdanje Poslovnog dnevnika pozivajući se na službeni odgovor Agrokora u kojem stoji da njihova tvrtka želi dati podršku najvećima u svijetu i ohrabriti ih da investiraju u hrvatski turizam. U Agrokoru tvrde da je dovođenje najvećih svjetskih kompanija jedina dugoročno održiva varijanta.

Problem im je raspoloživost i količina hotelskih kapaciteta


"Dosadašnje investicije u turizam bile su uglavnom u postojeće objekte, fragmentirane i nepovezane, gdje pojedine hotelske kuće čine velike napore da se samostalno pozicioniraju na tržištu, s obzirom na relativno kratku sezonu. Za stabilan rast destinacije potrebni su nam jaki partneri koji mogu dovesti goste i u sezoni i izvan nje. Samo TUI je prije rata s tržišta Velike Britanije dovodio više od 200 tisuća putnika, a sezona je počinjala u travnju. U razgovorima koje smo imali s TUI-jem, ali i s drugim velikim multinacionalnim touroperatorima, svi su izrazili spremnost da se vrate na hrvatsko tržište s većim naletima aviona te da produže sezonu, no osnovni problem im je raspoloživost i količina hotelskih kapaciteta, diferencijacija i eksluzivnost za pojedina tržišta", navodi se u odgovoru Agrokora Poslovnom dnevniku u kojem se dodaje da je jasna pozicija Agrokora da se proaktivno uključi u turistički sektor.

Prema nekim procjenama, TUI u Hrvatsku godišnje dovodi oko 40 tisuća gostiju, i dobar dio toga ide preko Gullivera, piše Poslovni. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.