Todorić slomio i Gavrilovića: Diona počela prodavati i PIK-ovo meso

Foto: Arhiva

ĐURO GAVRILOVIĆ i Ivica Todorić očito su zakopali ratne sjekire jer nakon više godina opet surađuju.

Naime, u Gavrilovićevoj Dioni već se desetak dana kupcima nudi svježe meso iz Todorićeva PIK-a Vrbovec, za razliku od dosadašnjega iz vlastite proizvodnje, piše Poslovni dnevnik.

Javna je tajna da je Đuro Gavrilović prije deset godina preuzeo Dionu u stečaju nezadovoljan tretmanom njegovih proizvoda na policama Konzuma. Donedavno nije bilo lako pronaći proizvode iz petrinjskih pogona Gavrilovića u svakom objektu Konzuma, ni asortiman Agrokorova Belja ili PIK-a Vrbovec na policama Dione.

Gavrilović je šturo priopćio da je odustao od svježeg mesnog pogona. Budućnost tvrtke bit će proizvodnja isključivo mesnih prerađevina što je, kako ističu, povijesna tradicija najstarije domaće mesne industrije. Iz Agrokora tvrde da su u "stalnoj suradnji s Dionom, a posljednjih godinu dana ta se suradnja intenzivnije razvija na nekoliko programa. PIK Vrbovec njihov je dobavljač za jedan dio asortimana i zadovoljni smo", priopćili su.

Podsjećamo, Gavrilović je prošloga mjeseca prodao 42 Dione u Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj, ostavio ih je 152 u Zagrebu, na Rabu i u Istri. Kako iz poslovnih kuloara doznaje Poslovni dnevnik, sve se češće čuje da Gavrilović traži novog vlasnika i za taj portfelj jer se namjerava fokusirati samo na mesni program. Kao mogući kupci najčešće se spominju austrijski Spar, petrinjska tvrtka Mlin te pekarne Josipa Plodinca koja u vlasništvu drži lanac trgovina Prehrana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.