Toksično ljepilo ubilo četiri kineska radnika, 30 ih se razboljelo zbog trovanja

KINESKE su zdravstvene vlasti priopćile, a tamošnji državni mediji prenijeli kako su na jugu zemlje četiri radnika preminula, a još ih se 30 razboljelo, javlja agencija AFP.

Sumnja se kako je za njihovo trovanje odgovorno toksično ljepilo koje je kod žrtava uzrokovalo teško oštećenje živaca, javlja agencija AFP.

Sve su žrtve radile u gradu Guangzhouu u tvornicama cipela i torbi, većini njih ilegalnih i s lošim ili nikakvim sustavom ventilacije, a nakon što su radili s ljepilom vrlo loše kvalitete, radnici su se počeli razbolijevati prošle godine.

Prema izvještaju oni koji su živi, ali u teškom i kritičnom stanju, sada su inkontinentni, te su izgubili pamćenje, neki od njih ne mogu upamtiti najjednostavnije matematičke operacije poput izračunati zbor jedinice i dvojke, dok su drugi u nesvjesnom stanju. Liječnici navode kako je oboljelima teško oštećen središnji živčani sustav, a nekima od pacijenata konstantno drhte ruke.

Wang Min, dužnosnica bolnice u Guangzhouu u kojoj su od studenog 2011. zaprimljena 33 radnika AFP-u je rekao kako su svi otrovani dikloretanom, kemijskom komponentom koja se koristi u proizvodnji ljepila. Dodala je kako je od tada jedna osoba preminula, a tri su prebačene u drugu bolnicu, na liječenju ih je 20, a od toga 16 se radnika nalazi u kritičnom stanju.

Prema novinskim napisima, još su tri osobe umrle od istog oblika trovanja, a lokalni ured za zaštitu na radu dobio je komentirati tragični incident. Većina tvornica u kojima su oboljeli radnici bili zaposleni nisu imale dozvolu za rad, a od kad su se djelatnici počeli razbolijevati šest je osoba uhićeno zbog prodaje loše kvalitetnog ljepila ili ilegalnog skladištenja opasnih kemikalija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.