Tomislav Nikolić danas raspisuje izbore: Boris Tadić se vraća u velikom stilu i formira Demokratski front?

Foto: Guliver Image/Getty Images

PREDSJEDNIK Srbije Tomislav Nikolić potpisat će danas u podne ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i odluku o raspisivanju izvanrednih parlamentarnih izbora, najavljeno je iz Predsjedništva Srbije, piše RTS.

Izvanredni parlamentarni izbori održat će se 16. ožujka.

U srpskim medijima pojavila su se i nagađanja da će bivši predsjednik Srbije, Boris Tadić, na izborima predvoditi Demokratski front u kojem će biti dio demokratske stranke, Dušan Petrović i Nenad Čanak dok se sa Liberalno-demokratskom partijom pregovara, prenio je B92 pozivajući se neslužbene informacije.

Tadić je kasnije negirao da je bilo razgovora o formiranju demokratskog fronta i naglasio da je za formiranje bloka oporbenih stranaka potrebna i volja lidera tih stranaka da pruže otpor strankama na vlasti.


Podsjećamo, srpska vlada zatražila je u utorak od predsjednika  Nikolića raspuštanje državnog parlamenta i raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora, što je Nikolić prihvatio i istaknuo da je potrebna nova energija za nastavak reformi.

Srpska vlada je u obrazloženju kao cilj raspuštanja parlamenta navela "ostvarenje uvjeta za izjašnjavanje građana o budućem pravcu državne politike i ostvarivanja što šire društvene potpore za ubrzane reforme i modernizaciju društva" kako bi se održali novi izbori za zastupnike i "suglasno volji naroda izabrala nova vlada".

Izbori 16. ožujka, na kojima će se birati 250 zastupnika državnog parlamenta, bit će 10. parlamentarni izbori od uvođenja višepartijskog političkog sustava u Srbiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.