Turističke tvrtke planiraju povećati investicije u iduće dvije godine

 Foto: HTZ/Damir Fabijanić

AUSTRIJSKA hotelska grupa Falkensteiner izrazila je zadovoljstvo poslovanjem ove sezone u svojim hotelima na zadarskom području gdje u idućoj godini planiraju ulaganje u kongresne sadržaje i nadogradnju novih kapaciteta koje tržištu planiraju ponuditi u 2015., piše iCapital.

Valamar, vodeća domaća turistička grupacija s oko 10% hrvatskih kategoriziranih smještajnih kapaciteta, najvećim dijelom situiranih u Poreču i Dubrovniku, također ima ambiciozne investicijske planove. Posljednja najava govori o investiranju oko 25 milijuna eura u Isabella Island Resort lociran na otoku Sveti Nikola kraj Poreča.
 
Planirani radovi, uključujući obnovu i modernizaciju postojećih objekata kao i izgradnju dodatnog sadržaja, trebali bi biti dovršeni do kraja 2015., razdoblju u kojem Valamar cilja investirati najmanje 60 milijuna eura.
 
Neki od prethodno najavljenih investicijskih planova kompanije uključuju investiranje oko 20 milijuna eura u hotel Dubrovnik President, čime bi se kategorizacija hotela trebala povećati na 5 zvjezdica. Valamarov hotel Argosy je također u planu za obnovu kako bi dobio kategorizaciju od 4 zvjezdice, kao i hotel Zagreb u Poreču te hotel Bellevue u Rapcu. Svi ovi radovi trebali bi biti dovršeni do kraja 2014.
 
Prema godišnjem izvještaju kompanije za 2012., Valamar Adria Holding (uključujući povezane kompanije Riviera Adria i Dubrovnik-Babin kuk) u 2013. planira investicije od oko 170 milijuna kuna u podizanje kvalitete poslovnih objekta, od čega oko 120 milijuna kuna otpada na Rivieru Adria, a 50 milijuna kuna na Dubrovnik-Babin kuk.
 
U nadolazećem razdoblju Valamar Adria Holding planira nastaviti dosadašnju ulagačku politiku s fokusom na povećanje konkurentnosti na strateškim tržištima uz kontinuirano podizanje kvalitete objekata i usluga.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.