Tužitelj nije bio zamjenik ravnatelja Uskoka: Bajić gubi slučaj protiv splitskih sudaca?

GUBI LI Uskok slučaj protiv splitskih sudaca Roberta Pešutića i Ante Unkovića? Njihovi branitelji zatražili su od riječkog suda da se iz spisa izdvoje svi dokazi pribavljeni dok uredujući tužitelj Marino Hrain nije imenovan zamjenikom ravnatelja Dinka Cvitana. Kako je to učinjeno tek nedavno, Uskok bi ostao bez slučaja, kada bi sud prihvatio zahtjev obrane.

Tko je čiji zamjenik?

U Državnom odvjetništvu, neslužbeno doznajemo, smatraju da za izdvajanjem nema nikakve potrebe, budući da su tužitelji ovlašteni za zastupanje u Uskokovim predmetima sve i ako nisu zamjenici ravnatelja Cvitana.

Slučaj sličan riječkom, pronašli smo i u Splitu. Obrana nedavno preminulog Dugopoljca Joška Marasovića Fanfija također nastoji osporiti postupak činjenicom da je uredujuća tužiteljica bila zamjenica splitskog županijskog državnog odvjetnika Michellea Squiccimarra, a ne Cvitanova zamjenica.

Zloporaba položaja i primanje mita

Suci splitskog Općinskog suda Pešutić i Unković terete se za primanje mita i zloporabu položaja i ovlasti. Pešutić je proveo i par mjeseci u istražnom zatvoru. Pustili su ga tek nakon jamčevine od milijun kuna. Za razliku od Pešutića, koji je suspendiran jer je završio u zatvoru, Unković je sudio sve dok optužnica nije nedavno potvrđena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.