U Argentini "pao" narkoveteran sa Šolte: Preko 60 godina kriminala u emigraciji

Foto: FAH

WENCESLAO (Vjenceslav) Bezić, 83-godišnji hrvatski imigrant rodom sa Šolte, bio je šef kriminalne narko-organizacije, koja je "pala" za vrijeme operacije "Očinska ostavština", prenosi argentinski Rio Negro.

Kada je Vjenceslav Bezić imao samo šest godina, otac Frane odlučio je pružiti drugačiju budućnost njemu i njegovu bratu Ivanu. Obitelj Bezić odlučila se za emigraciju.

Bogata kriminalna prošlost

Hrvatski imigrant koji živi u Roci, u Argentini, ima bogatu kriminalnu prošlost te je tako boravio u zatvorima Argentine, Hrvatske, SAD-a i Francuske.

Bezić je uhićen u svojemu domu te je optužen za vođenje narko-organizacije koja se bavila švercom droge, zajedno sa sinom Vladimirom.

Američka Agencija za suzbijanje droga (DEA) sumnjala je kako Wenceslao namjerava ostaviti organizaciju sinu.

Veteran ilegalnih aktivnosti

Bezić se ilegalnim aktivnostima bavio veći dio svojega života, čak 60 godina. Posljednji udarac njegovoj kriminalnoj organizaciji dogodio se prošloga tjedna, kada je mu je sin Vladimir uhićen u Buenos Airesu, u pokušaju švercanja 65 kilograma kokaina.

DEA je preko godinu dana skupljala podatke o ovoj organizaciji, a rad Agencije kulminirao je u operaciji "Očinska ostavština", u kojoj su uhićeni otac i sin Bezić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.