U HPB-u počela isplata obeštećenja deponentima Centar banke

Foto: Seebiz

HRVATSKA POŠTANSKA BANKA (HPB) je izvijestila o početku isplata obeštećenja deponentima Centar banke.

"Hrvatska poštanska banka sa svojih 60 poslovnih jedinica spremna je za isplatu obeštećenja deponentima Centar banke koji od četvrtka, 19. rujna, mogu podnijeti zahtjeve za isplatu

Hrvatska poštanska banka imenovana je od strane Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) jednom od banaka kojima je povjeren posao isplate obeštećenja deponentima Centar banke. Svih 60 poslovnih jedinica HPB-a na raspolaganju su deponentima Centar banke koji od četvrtka, 19. rujna, mogu podnijeti zahtjev za isplatu.

Pravo na obeštećenje imaju fizičke osobe, trgovačka društva i neprofitne institucije izuzev osoba u posebnom odnosu s Centar bankom.

Deponente Centar banke čekaju pripremljeni obrasci zahtjeva koje mogu preuzeti i podnijeti na naplatu u bilo kojoj poslovnici HPB-a. Prilikom podnošenja zahtjeva vlasnici depozita - fizičke osobe trebaju predočiti važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, odnosno drugu važeću identifikacijsku ispravu, a radi potpune identifikacije trebaju predočiti i izvorni dokument o depozitu (štednu knjižicu, ugovor o oročenju, karticu računa).

Za deponente Centar banke koji nisu u mogućnosti doći osobno, pripremljeni su obrasci posebne punomoći. Obrasce posebne punomoći moguće je preuzeti u poslovnicama ili na internetskim stranicama HPB-a.

Isplata fizičkim osobama moguća je u gotovini ili prijenosom na račun, a isplata trgovačkim društvima te neprofitnim institucijama bit će izvršena prijenosom na račun.

Deponenti Centar banke svoje zahtjeve mogu podnijeti u roku od 12 mjeseci nakon što je DAB objavio javni poziv, odnosno do 19. rujna 2014. godine", stoji u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.