U Općoj bolnici Pula otvara se odjel za hitnu medicinu

Foto: Wikipedia

U OPĆOJ bolnici Pula danas će biti otvoren odjel za hitnu medicinu. Investicija je vrijedna 4,8 milijuna kuna, financirana je sredstvima Ministarstva zdravlja.

Uređenje prostora koštalo je dva milijuna, dok je nabavka opreme koja se sastoji od respiratora, UZV i RTG uređaja, operacijskih stolova, kreveta i drugog, iznosilo 2,8 milijuna kuna, izvijestili su iz Ministarstva.

Odjel hitne medicine je jedinstveno ulazno mjesto za sve hitne pacijente i ima mogućnost zbrinjavanja svih vrsta hitnih medicinskih slučajeva. Odjel se sastoji od ulaza za vozila hitne službe, trijaže, laboratorija, reanimacijske i operacijske sale te prostora za smještaj i nadzor akutnih pacijenata.

Ovo je deseti odjel koji je uređen u sklopu Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, koji provodi Ministarstvo zdravlja u suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, a uz pomoć zajma Svjetske banke.

Do kraja godine Hrvatska će imati 21 takav odjel u kojem će se, uz suvremenu opremu i hitnog pacijenta u središtu interesa, osigurati visok standard i kvalitetnije zbrinjavanje hitnih pacijenata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.