U Rijeci uhićen predstojnik Zavoda za sudsku medicinu, dr. Alan Bosnar: Primio mito od najmanje 320.000 kuna

Foto: hdz.hr

PREDSTOJNIK Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku pri Medicinskom fakultetu u Rijeci, dr. Alan Bosnar, uhićen je jučer u Uskokovoj akciji. DORH je sinoć u priopćenju na svojim internetskim stranicama objavio da je policija protiv osobe kojoj ne otkrivaju identitet podnijela kaznenu prijavu zbog sumnji u više kaznenih djela primanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti.

U priopćenju stoji da je dosadašnjom istragom utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni od rujna 2007. do travnja ove godine, u Rijeci, u više navrata primio mito u iznosu od najmanje 320.000 kuna, te je u tom razdoblju počinio više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti kojima je sebi i drugim osobama pribavio protupravnu korist od najmanje 480.000 kuna. Uskok će sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijeti prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

"Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja te izvida koje su proveli Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u koordinaciji s Policijskim nacionalnim Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u vezi počinjenja više kaznenih djela primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti, policija je podnijela kaznenu prijavu protiv jedne osobe koja je uhićena u Rijeci.

Provedenim istraživanjima i izvidima utvrđeno je kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni hrvatski državljanin (1961.), od rujna 2007. do travnja 2013. godine, u Rijeci, u više navrata primio mito u iznosu od najmanje 320.000 kuna, te je u navedenom razdoblju počinio više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti kojima je sebi i drugim osobama pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 480.000 kuna.

Na temelju podnesene kaznene prijave, Uskok je donio nalog o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti. Osumnjičenik će tijekom dana biti ispitan te će Uskok sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijeti prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika", stoji u priopćenju DORH-a.

Bosnar je od 2004. godine predstojnik riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku te pročelnik Katedre za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci. 2009. godine je bio jedan od dvojice kandidata HDZ-a za dogradonačelnika Rijeke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.