U bombaškom napadu ubijen sirijski ministar obrane

SIRIJSKI ministar obrane Daoud Rajha ubijen je u bombaškom napadu u Damasku, izvijestili su državni mediji. Bombaš samoubojica izveo je napad na zgradu Nacionalne sigurnosti u sirijskom glavnom gradu.

Kako prenosi CNN, bombaš samoubojica aktivirao je bombu tijekom sastanka ministara i drugih visokih sigurnosnih dužnosnika koji se održavao u Damasku. Više je dužnosnika sirijske vlade ozlijeđeno u napadu. Zasad nije poznato više detalja.

Napad je uslijedio nakon novih vijesti o borbama širom grada. BBC javlja da su kasarne u okolici predsjedničke palače u plamenu. Međutim, sirijske su vlasti opovrgnule navode da je u tijeku pobunjenička ofenziva na glavni grad.

Annan nagovara Rusiju i Kinu na jače sankcije Siriji

Istovremeno čelnici UN-a pokušavaju uvjeriti Rusiju i Kinu da pristanu na uvođenje strožih sankcija Siriji, uoči današnjeg glasanja Vijeća sigurnosti o toj temi. Izaslanik UN-a i Arapske lige Kofi Annan u Moskvi je razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon sastao se s kineskim čelnikom Huom Jintaoom u Pekingu.

Nova rezolucija koju podržavaju zapadne sile daje sirijskoj vladi 10 dana za povlačenje teškoga naoružanja iz gradova te im nalaže povlačenje u kasarne. U slučaju da to ne naprave, Vijeće sigurnosti donijelo bi novu, strožu rezoluciju o Siriji. BBC-jev dopisnik iz Libanona tvrdi da je vjerojatnost da Rusija prihvati današnju rezoluciju vrlo malena te da praktički nema nade za orkestriranu međunarodnu akciju u toj zemlji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.