U novom istraživanju javnog mijenja 65 posto Slovenaca protiv, a 28 posto za nastavak privatizacije

Foto: Hina

NASTAVKU postupka privatizacije kojim je obuhvaćeno 15 slovenskih poduzeća u kojima udjele ima država protivi se 65 posto Slovenaca, prema istraživanju javnog mnijenja na 500 ispitanika koje je naručio ljubljanski tjednik "Mladina".

Prodaji se protivi 65 posto, a podržava je 28 posto ispitanih, a anketa je pokazala da je broj onih koji su protiv privatizacije sve veći, objavio je tjednik u četvrtak u priopćenju za javnost.

Na pitanje podržavaju li prodaju Telekoma Slovenije koja je već u postupku negativno je odgovorilo 70 posto ispitanika. Privatizaciji su načelno naklonjeniji birači desnih opcija, dok su birači ljevice većinom protiv ili rezervirani.

Vlada premijera Mire Cerara ovih dana odlučuje o novoj strategiji privatizacije koja izazova velike političke polemike, a prikupljaju se i potpisi za dvije peticije - jedne protiv privatizacije, a druge za privatizaciju.

Kako navode slovenski mediji, premijer Miro Cerar namjerava dovršiti privatizaciju 15 tvrtki i banaka koju je započela prijašnja vlada Alenke Bratušek, dok će pri budućim privatizacijama biti znatno oprezniji. Njegova vlada je novom strategijom upravljanja državnim tvrtkama kao cilj istakla potrebu da one udvostruče svoju profitabilnost koja sada nije bila zadovoljavajuća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.