U pritvor ide i Stoja Mučaji, koja je upozoravala na Sinovčićev kriminal

Foto: Hina

JUČER je bila nejasno je li Stoja Mučaji uhićena ili ne: javila se na telefon i Indexu i HRT-u kazavši da nije uhićena te da će se sama javiti PNUSKOK-u. No, danas je Uskok i za nju zatražio pritvor, a sud ju je poslao u Remetinec

Sumnjiče je da je zajedno s drugim poreznicima u više navrata postupala suprotno zakonskim odredbama u namjeri da Sinovčićevom Voxu omogući i osigura neplaćanje dospjelog i ovršnog poreznog duga.

Uskok tvrdi da su ona i drugi poreznici prolongirali naplatu duga, donosili rješenja o reprogramu duga iako za to nisu bili ispunjeni uvjeti čime je proračun oštećen za 2,7milijuna kuna.

Također, Mučaji i voditelj Ispostave Područnog ureda Zadar, na traženje Sinovčića u cilju sprječavanja ovrhe novčanih sredstava na njegovim računima, rješenje o ovrsi nisu poslali na provedbu Financijskoj agenciji, te su dogovarali daljnje odgode ovrhe, čime je proračun RH oštećen za najmanje 170.269,26 kuna, tvrdi Uskok.

Mučaji je danas ispitana u Uskoku iako je ranije upozoravala na nezakonitosti u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve tvrtke Vox, a prošle godine je Ministarstvu financija uputila primjedbe na 21 milijun kuna sumnjivih Zebićevih potraživanja. No, Fina i nagodbeno vijeće procijenili su tada da je sve čisto. Odvjetniku Milanu Petričiću koji bi je trebao zastupati Stoja Mučaji je navodno kazala da joj ne treba odvjetnik upravo stoga jer je prijavila Sinovčićeve nepravilnosti u predstečajnoj nagodbi tvrtke VOX.

Mučaji pozivala da se istraži Sinovčića

Podsjetimo, Stoja Mučaji godinama je upozoravala na nezakonitosti i kriminal, prije 14 godina preživjela je pokušaj ubojstva, a proteklih mjeseci blatili su je mediji u vlasništvu Rena Sinovčića. Na meti Sinovčićevih novinara Mučaji se našla zato što je upozoravala da bi se istražni organi trebali pozabaviti predstečajnom nagodbom Voxa, ali i pretvorbom NK Zadra.

Upravo je Mučaji, naime, otkrila kako predstečajna nagodba Sinovčićeve tvrtke nije u skladu sa zakonom.   

"Primijetila sam da neki ipak podaci s kojima sam ranije raspolagali u odnosu na objavljeno u predstečajnoj nagodbi nisu podudarni",  objasnila je Mučaji početkom ove godine i dodala da su ranije poznati podaci o potraživanjima Rene Sinovčića prema društvu VOX nestali te da se pojavila treća osoba.

"To su značajni iznosi", kazala je Mučaji i napomenula da se Sinovčić obrušio i na njenu kolegicu koja radi u odjelu nadzora, a kojoj je i otvoreno prijetio. Kazala je i da je to prijavila PU zadarskoj.

Institucije i stranka je ignorirali

Gotovo nikakvu podršku nadležnih institucija Mučaji nije imala. Središnji ured Porezne uprave u Zagrebu njene dopise je uglavnom ignorirao, a od Sinovčićevog progona nije ju zaštitio ni SDP, stranka kojoj pripada i koja ju je postavila na čelo zadarske Porezne.

"Nikad nisam čuo za tu gospođu", kazao je glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan novinarima u Zadru, kada su ga upitali da prokomentira napade kojima je Mučaji bila izložena od strane Sinovčićevih novinara.

Na komentar novinara da se radi o članici SDP-a, Dragovan je odgovorio kako SDP ima 40.000 članova i on ih ne može baš sve poznavati, iako se trudi upoznati većinu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.