U zagrebačkom naselju Rudeš održani prosvjedi zbog opasne bazne stanice

Foto: Igor Glavaš  

U ZAGREBAČKOM naselju Rudeš danas popodne održan je prosvjednik skup protiv postavljanja VIP-ove bazne stanice na privatnu obiteljsku kuću. Također skupljani su i potpisi peticije da se sporna stanica ukloni. Građani su se okupili  kraj sporne kuće, na uglu Pisarovinske i Delničke ulice.
 
Rezultati mjerenja intenziteta zračenja pokazali su se vrlo uznemirujućim s obzirom da je  izmjereno 171 576 µW/m2, što je 1700 puta jače od preporuke EU parlamenta, tvrde danas stanari dodajući da je u blizini su škola, vrtić, dom zdravlja i sportski objekti.
 
"Dugoročne posljedice štetnog elektromagnetskog zračenja na ljudsko zdravlje još su neistražene, no mnoga iskustva iz stranih zemalja pokazuju povećanu sklonost razvijanju tumora kod ljudi koji su bili izloženi zračenju baznih stanica u okrugu od nekoliko stotina metara", poručili su danas iz Rudeša. 
 
"Kontinuirano provodimo mjerenja o utjecaju mreže na zdravlje i okoliš, koja su potvrdila da su sve izmjerene vrijednosti daleko ispod zakonski zadanih. Prije puštanja baznih stanica u rad Vipnet provede sva potrebna mjerenja u skladu s pravilnikom o zaštiti od elektromagnetskih polja, a na temelju kojih ide suglasnost Ministarstva zdravlja o puštanju u rad bazne stanice", rekao je za medije direktor razvoja pristupne i prijenosne mreže Vipneta Tomislav Makar komentirajući današnji prosvjed.
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.