Ubio ispred Paganinija pa iz zatvora prijeti svjedocima: Dobit ćeš metak u čelo ako bude problema!

Ilustracija: scx.hu

U SPLITU je saslušavanjem svjedoka ubojstva 22-godišnjeg Ante Katića pred diskotekom Paganini počelo suđenje 21-godišnjem Danielu Jukiću. Izbo ga je nožem nakon kraće verbalne prepirke i naguravanja. Nitko ne zna zbog čega. Jukić se branio da mu je Katić prigovorio na nestanku ženske torbice jedne od djevojaka koje su s njima bile u društvu, ali nijedna ne pamti da je izgubila torbicu.

"Za 10 ili 15 godina dobit ćete po metak u čelo..."

Zato se nekoliko svjedoka požalilo kako im je Jukić iz priprijetio iz zatvora. 

"Preko Facebooka mi je došla poruka od Daniela Jukića koju je prenio Toni B. Pisalo je da bolje da govorim istinu i ja i oni moji majmuni te da ćemo tako mirno živjeti ili ćemo za 10 ili 15 godina dobiti metak u čelo, ili čak prije od Tonija Biuka ako bude problema. Odgovorila sam mu da ćemo govoriti samo istinu i ono što se zaista dogodilo. Dobila sam poruku: "Ne znate vi tko je Toni Biuk." Dodao je da smo prenosi poruke Jukića jer je bio s njim u ćeliji", navela je svjedokinja. 

Jučer ispitani svjedok također je spomenuo prijetnje.

"Dobio sam poruku da će nas ubiti kada izađe jer mijenjamo iskaz i radimo ovo-ono", kazao je svjedok, koji je vidio kako Jukić ubada Katića nožem.

"Krv se slijevala..."

"Nisam točno vidio da je optuženi izvadio nož, ali sam ga vidio u njegovoj ruci i to što je napravio. Katić je počeo bježati od Jukića. Vidio sam krv na njegovim prsima i tijelu, krv se slijevala po njemu. Vidio sam i kada je Katić pao", kazao je svjedok koji, kao ni ostali ispitani svjedoci, ne zna zbog čega je došlo do obračuna pred Paganinijem.

Drugi svjedok potvrdio je kako je Jukić pri kraju sukoba kazao Katiću: "Što mi radiš od života". Par sekundi kasnije vidio je Katića kako ide unazad krvav i pada po sredini križanja Bračke i Žnjanske ulice.

Ubio pijan i drogiran

Ante Katić izdahnuo je u splitskoj bolnici nakon što su se liječnici borili za njegov život 13 sati. Večer mu je krenula bezbrižno i mladenački na sestrinoj svadbi. Fatalan je bio ranojutarnji odlazak u Paganini. Na izlazu je došlo do gužve i sve se odigralo u svega par sekundi tako da šokirani promatrači nisu uspjeli ni reagirati.

Jukiću je izmjereno 1,24 promila alkohola nakon uhićenja, a kod njega je pronađeno i 0,3 grama speeda. Vještak je utvrdio da je bio smanjeno ubrojiv. Odvjetnik Željko Gulišija nastojat će dokazati da se radilo o kaznenom djelu usmrćenja, ekvivalentu ubojstva na mah, za koje je predviđena kazna zatvora od godine do 10 godina.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.