Ugostitelji o Linićevim dvostrukim kriterijima: "Ova zemlja hrani mnogo svetih krava"

Foto: Dragan Matić/Cropix

PREDSJEDNIK Hrvatskog udruženja ugostiteljskih djelatnosti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Miroslav Folnegović, gostujući u Dnevniku HRT-a, žestoko je kritizirao jučerašnje izjave ministra Slavka Linića, koji je najavio da će uslijediti cirkus kada se objave inspekcijski nalazi u velikim trgovačkim centrima, jer su pronađene nepravilnosti u iznosima "otprilike od 60 do 100 milijuna kuna". Ipak, na pitanje jesu li trgovački centri u kojima su otkrivene nepravilnosti zatvoreni, Linić je odgovorio da nisu.

"Ova zemlja hrani mnogo svetih krava. Ovo je blamaža nad blamažama, ovo ne postoji nigdje na svijetu, da se jedne tretira ovako, a da se druge tretira onako. Vi i ja smo visoki 175 cm, mi ne možemo kroz ta vrata, a oni koji su 180 oni mogu", kazao je za Dnevnik HRT-a Folnegović.

Trgovački lanci, na upite HRT-a, odgovaraju većinom izbjegavanjem odgovornosti.

"Kaznene mjere, ako je i bilo prekršaja, izrečene su u skladu sa zakonom, međutim nemamo iznimnih situacija koje treba isticati", kažu iz Bille.

"U našim se poslovnicama redovito provode kontrole Državnog inspektorata. Međutim zbog poslovne tajne nismo u mogućnosti pružiti vam detaljnije informacije", kažu iz Kauflanda.

"Nadzor je prošao u najboljem redu, nisu uočene nepravilnosti i nisu izrečene kaznene mjere", kažu iz Konzuma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.