Uhićen pulski policajac: Prekoračio je ovlasti i premlatio mladića koji se sada bori za život

Foto: FAH (Ilustracija)

ISTARSKA policija danas je priopćila kako je uhićen 33-godišnji policijski službenik zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Osobito teška tjelesna ozljeda na štetu 29-godišnjeg hrvatskog državljanina.

"Djelatnici PU istarske u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provode kriminalističko istraživanje nad  33-godišnjim  policijskim službenikom  zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Osobito teška tjelesna ozljeda na štetu 29-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Naime, provedenim postupkom utvrđivanja okolnosti primjene sredstava prisile prilikom policijskog postupanja u noći 20. svibnja na Trgu na mostu, utvrđeno je da policijski službenik  prema 29-godišnjaku nije primijenio sredstva prisile već je prekoračio ovlasti i fizički ga napao. Muškarac je pritom zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Policijski službenik  je današnjeg dana uhićen te će po dovršetku kriminalističkog istraživanja biti priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Temeljem članka 112 st.3 Zakona o policiji, načelnik PU istarske donio je rješenje o udaljenju policijskog službenika iz službe.", stoji u priopćenju policije.

Podsjetimo, prije par dana Regional Express je objavio dopis čitatelja koji su spremni posvjedočiti brutalnosti policijskih službenika.

Mladić je priveden je zato što je bez položenog vozačkog ispita upravljao ukradenim automobilom marke Fiat pulskih registracija, te izazvao dvije prometne nesreće na način da se zabio u dva parkirana automobila.  Nakon što ga je policajac uočio i dao mu znak da se zaustavi, 29-godišnjak se dao u bijeg, skrenuo na makadamski put i oštetio još dva parkirana vozila, nakon čega je napustio ukradeni automobil i pokušao pobjeći pješice, ali policajci su ga brzo sustigli. Tada je zadobio ozljede opasne po život.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.