Upisi u zagrebačke vrtiće od 5. do 16. svibnja

Ilustracija: Shutterstock

PROČELNIK zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić najavio je danas da roditelji od 5. do 16. svibnja mogu predavati dokumente za upis djece u vrtiće za sljedeću pedagošku godinu.

Početkom lipnja bit će objavljeni rezultati upisa djece u vrtiće, a tijekom lipnja pa do 3. srpnja roditelji imaju priliku uložiti žalbu ako ne budu zadovoljni, dodao je. Roditelji prijavu mogu predati samo za jedan vrtić, a u prijavi mogu navesti da su, ako njihovo dijete ne dobije mjesto u tom vrtiću, spremni dijete smjestiti u neki drugi vrtić.

"Dovoljno je prijaviti dijete samo u jedan vrtić, zbog toga što imamo centralnu elektronsku obradu podataka tako da nema potrebe da roditelji idu na više adresa", pojasnio je Lovrić.

"Vrijeme kada je po nekoliko tisuća djece ostajalo bez prava upisa je iza nas"


Poručio je roditeljima da mjesta u zagrebačkim vrtiće ima dovoljno za svu djecu te da se može eventualno dogoditi da se dijete ne upiše baš u onaj vrtić koji je najbliži mjestu stanovanja, nego nešto malo dalje. "Ali kada uzmemo u obzir gradske vrtiće, privatne i vjerske, ima sasvim sigurno dovoljno mjesta za svu djecu u gradu Zagrebu", poručio je Lovrić.

Oni roditelji čije će dijete nakon 1. rujna navršiti godinu dana, onog trenutka kada dijete navrši godinu dana mogu predati zahtjev i sukladno raspoloživim mjestima, dijete će dobiti mjesto u vrtiću.

"To radimo i cijelu ovu pedagošku godinu tako da je ovo samo jedan organizirani upis na početku pedagoške godine, ali tijekom cijele godine kada dijete navrši godinu dana, roditelji mogu otići u vrtić, prijaviti potrebu za smještajem djeteta u vrtić i realizirati je", kazao je Lovrić. Dodao je kako je iza njih vrijeme kada je, prije nekoliko godina, po nekoliko tisuća djece ostajalo ispod reda prvenstva za upis u vrtiće.

Pročelnik Lovrić novinarima je o upisu djece u vrtiće govorio danas na Cvjetnom trgu gdje je zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem i pročelnikom Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijanom Marasom došao podržati manifestaciju "DM Green City Project".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.