Uzelac: Huliganima u Srbiji i Hrvatskoj manipuliraju političari!



NAPADI na hrvatske navijače u Novom Sadu i Beogradu, demoliranje i paljenje automobila, nanijeli su veliku štetu normalizaciji odnosa između Hrvatske i Srbije. Izjavio je to bivši potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac za novosadski Dnevnik.

Uzelac, jedan od istaknutijih dužnosnika manjinskog SDSS-a i profesor na Sveučilištu u Zagrebu, smatra da huliganski ispadi nanose veliku štetu Hrvatskoj i Srbiji, ali bit će ih jako teško suzbiti.

"Sasvim je jasno da takvi incidenti ozbiljno štete normalizaciji odnosa između Hrvata i Srba u Hrvatskoj. Još je jasnije da napadi huligana u Srbiji na hrvatske navijače više štete Srbima nego Hrvatima", prenosi Uzelčeve izjave agencija Srna.

Huligani će, strahuje Uzelac, još dugo ostati veliki problem Hrvatske i Srbije. "I nakon poduzimanja odgovarajućih policijskih mjera, donošenja pravomoćnih presuda prema huliganima, uvijek će ostati dio njih kojima će manipulirati aktualna politika u obje države. Pritom, ne radi se samo o vladajućoj politici, nego još češće o opoziciji koja pali vatru, a onda vladajuće proziva da nisu u stanju zavesti red", kaže Uzelac.

Podsjećamo, napadi na hrvatske navijače tijekom Europskog rukometnog prvenstva u Srbiji isprovocirali su napada na Srbe i njihovu imovinu u Hrvatskoj. U Splitu su huligani tako upali u prostorije Kluba srpske manjine, dok su na dan odigravanja polufinala navijači koji nisu uspjeli proći granicu divljali u Vukovaru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.