Uznemirujuće fotografije: U Bosanskom Šamcu u vodi plutaju uginule životinje

Foto: Fokus Magazin

NA području općine Šamac stanje je i dalje kaotično. Posljednje fotografije nakon razornih poplava pokazuju kako je stradao i velik broj domaćih životinja na privatnim imanjima.

Na farmi Borojević, koja se nalazi između sela Tišine i Grebnice, utopilo se oko 400 krava, dok su se samo rijetke spasile.

"Već se razbolijeva, vidite koje su temperature. Pothitno se taj problem mora riješiti. Mi smo ujutro dali upozorenje, a tek nakon 12 sati su u tim selima počeli izvlačiti stoku. Točno je da na farmi Borojević ima uginule stoke, da li 100 ili 150 grla ili više, ja to ne znam. Mrtve stoke ima po cijeloj općini", rekao je za Klix.ba načelnik službe civilne zaštite Općine Šamac Boro Bogdanović.



Većina stoke na tom području je uginula, a u tijeku je dezinfekcija i zbrinjavanje leševa. U poplavljenim područjima plutaju leševi životinja, meso iz frižidera i razno smeće.

Prema pisanju Dnevnog avaza ni u Maglaju nije bolja situacija. Psi leže po blatu i mulju te žvaču smeće koje miriše na hranu. Slično je i u drugim dijelovima.

Na farmi pilića u Karanovcu kod Petrova također je zatečen užas. 28 tisuća komada kokoši nesilica i pijetlova se ugušilo u vodi. Oko 12 tisuća kokoši se uspjelo spasiti popevši se na više dijelove farmi. Procjenjuje se da su štete milijunske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.