Valamar Riviera objavila detaljne podatke o poslovanju: Pogledajte koliko zarađuju

Graf: iCapital

OD JUČER su dionice Valamar Riviere uvrštene na službeno tržište Zagrebačke burze, što otvara put da uskoro postanu dio indeksa. Tom prilikom je održana prezentacija za investitore na kojoj su predstavnici kompanije između ostaloga govorili o rezultatima i aktivnostima.

Podsjetimo, Valamar Riviera je rezultat spajanja kompanija Riviera Adria, Valamar Adria holding te Valamar grupa (provedeno krajem rujna). Neki od razloga spajanja navedeni u prezentaciji su racionalizacija troškove strukture kroz ukidanje holding organizacije, privlačenje interesa institucionalnih investitora u visoko likvidnu dionicu, stvaranje transparentnijeg i jednostavnijeg sustava korporativnog upravljanja te unapređenje mogućnosti financiranja putem bankarskog sektora i tržišta kapitala.

Ovom prilikom Valamar je dao povijesne podatke o poslovanju koji ranije nisu bili objavljivani, poput prihoda po raspoloživoj smještajnoj jedinici (REVPAR), broja prodanih jedinica te prosječne cijene po smještajnoj jedinici (kretanja vidljiva na grafu).

Prihodi u 9 mjeseci preko milijardu kuna, zarada 245 milijuna

Rečeno je da je kompanija u prvih 9 mjeseci ove godine ostvarila prihode od 1.030 milijuna kuna (+6% ) te neto dobit od 245 milijuna kuna.

Neto dug kompanije je na kraju trećeg kvartala iznosio je 487 milijuna kuna. Većinu financijskog duga kompanije čine dugoročni HBOR-ovi krediti, čije je prosječno vrijeme dospijeća 6 godina, pri čemu više od ¾ kredita ima fiksnu kamatnu stopu, a prosječan trošak financiranja iznosi oko 2,7%.

Udio visokokategoriziranih (4 i 5 zvjezdica) u ukupnim smještajnim jedinicama Valamara je od 2012. do sada povećan s 13% na 25%, a daljnja ulaganja se planiraju i u 2015, pri čemu se najveća pojedinačna vrijednost odnosi na otok Sv. Nikola u Poreču.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.