Varaždinski gradonačelnik nabavlja novi službeni automobil

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

VARAŽDINSKI gradonačelnik Goran Habuš krenuo je u nabavku novog službenog vozila. Putem natječaja traži se automobil srednje klase. Iz Grada Varaždina ističu kako je Habuš do sad koristio stariji službeni automobil Peugeot 207 te je procijenjeno da su troškovi održavanja tog starog vozila nepovoljniji u odnosu na nabavu novog vozila srednje klase.

"Grad Varaždin je danas (četvrtak, 22. kolovoza) poslao na objavu poziv na nadmetanje u otvorenom postupku javne nabave jednog osobnog vozila srednje klase putem operativnog lizinga s ostatkom vrijednosti. Vozilo će biti u upotrebi 60 mjeseci. Procijenjena vrijednost javne nabave iznosi 312.000,00 kuna bez PDV-a. U Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske moći će se (sutra, po objavljivanju) preuzeti dokumentacija za nadmetanja iz koje je vidljivo koje tehničke parametre mora zadovoljavati traženo vozilo.

Javno otvaranje ponuda biti će održano 12. rujna ove godine. Na temelju pristiglih ponuda, povjerenstvo će nakon provjere dokumentacije odlučiti koji je ponuditelj najpovoljniji, te će tek tada biti poznata marka i tip vozila. Vozilo srednje klase namijenjeno je obavljanju službenih, radnih i protokolarnih poslova gradonačelnika i drugih predstavnika Grada Varaždina u Hrvatskoj i u Europskoj zajednici.

Gradonačelnik Goran Habuš do sada je koristio stariji službeni automobil Peugeot 207, jer je prijašnje službeno vozilo Audi 6 vraćeno u siječnju ove godine. Procijenjeno je da su troškovi održavanja tog starog vozila, te njegovo tehničko stanje kao i otkupna cijena nepovoljniji u odnosu na nabavu novog vozila srednje klase s kojim će gradonačelnik i drugi predstavnici Grada Varaždina moći normalno obavljati svoje redovne poslove.

U proračunu Grada Varaždina planirana su sredstva za nabavu spomenutog vozila. Nakon isporuke, vozilo će biti predstavljeno zainteresiranim novinarima, odnosno javnosti", stoji u priopćenju poslanom iz Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Grada Varaždina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.