Vatrogasci potvrdili: Moguće je da je vozilo udarilo jednu od žrtava u San Franciscu

Foto: Guliver Image / Getty Images

U PADU zrakoplova Boeing 777 u San Franciscu poginule su dvije tinejdžerice u dobi od 16 godina. Smrt jedne od njih je sumnjiva i nagađalo se da ju je pregazilo jedno od vozila koja su došla na mjesto nesreće. Zamjenik šefa vatrogasaca Dale Carnes priznao je da je jednu od njih možda udarilo vozilo, javlja AP.

"Postoji mogućnost da je jednu od dvije žrtve dotaknulo naše vozilo u jednom trenutku tijekom incidenta", izjavio je Carnes.

Mrtvozornik Robert Foucrault kazao je ranije kako se provodi autopsija koja će utvrditi je li jedna od žrtava preživjela pad zrakoplova. Pravim čudom 305 od 307 putnika i članova posade preživjelo je pad, a trećina njih nije trebala niti bolničko liječenje. Samo mali broj osoba je kritično ozlijeđeno.

Presporo letio

Inspektori tvrde da je zrakoplov putovao znatno ispod predviđene brzine tijekom prilaza i da je posada pokušala prekinuti slijetanje nekoliko trenutaka prije pada. Istraga će se također provesti i na opremu zrakoplova kako bi se utvrdilo je li došlo do problema u radu.

Vlada Južne Koreje najavila je inspekciju motora i opreme za slijetanje na Boeingu 777 koje koristi Asiana i Korean Air.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.