Vedrana Rudan o bombama u Bostonu: "Jebeno grozno"

Ilustracija: Youtube
Tekst preuzet s: www.rudan.info

DA S vremena na vrijeme u Americi ne eksplodira neka bomba, što bi danas bila globalna breaking news? Što je danas uopće news? Svjetska glad I bijeda? Koga za to briga?

Ali kad ljudi u Bostonu trče maraton pa netko od očevidaca kaže: "Horor, a tijela su letjela zrakom." A onda drugi u mikrofon izgovori: "Bilo je stravično. Krv je bila posvuda." Pa se javi Ben Affleck: “Kakav besmislen I tragičan dan." Izjava američkog komičara Pattona Oswalta odjeknula je jače nego bostonske bombe: "Boston. Jebeno grozno."

Naravno da čitavo to krvavo dešavanje ne bi bilo turbo ali ono baš turbo potresno da nismo saznali da je "ovaj mladić planirao zaprositi djevojku nakon što bi prošla cilj." Na ekranu moga kompa vidjela sam mladića kako kleči pokraj mrtve djevojke koju je htio "zaprositi nakon što prođe cilj." Jebote! Stvarno tragedija. Trčiš, planiraš prošnju, pa vjenčanje a onda, "horror, a tijela su letjela zrakom".

"Smislen dan" u kome "zrakom lete tijela" je svaki dan u Afganistanu

Jebote i još jedanput jebote. Čovjek danas nije siguran da će na kraju maratona u Bostonu moći zaprositi djevojku. Gdje je danas sigurno mjesto za prošnju? Super mi je i ona Affleckova, kakav besmislen i tragičan dan.

Postoji li neki "smislen dan" u kome "zrakom lete tijela"? Ma, naravno. To je svaki dan u Afganistanu. Šestoga travnja, preciznije rečeno devet dana prije nego što je Boston osvanuo na svim ekranima i naslovnicama, NATO zračne trupe pobile su dvanaestero djece i jednu ženu. Provincija Kunar na granici sa Pakistanom.

Da li je ta žena toga dana planirala vjeridbu? Jesu li ta dječica toga dana planirala nešto pojesti? Da li su njihove mame planirale tu djecu poljubiti istoga dana u deset uvečer? Ni onaj se Patton nije javio. Zato nikad nećemo saznati da li je u Afganistanu šestoga travnja bilo "jebeno grozno."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.