Veliki udarac ogulinskom turizmu: Izgorio restoran Sabljaci, dio kompleksa Bjelolasica

Foto: Bjelolasica.hr

RESTORAN na ogulinskom jezeru Sabljaci u potpunosti je izgorio u požaru koji je buknuo noćas prije ponoći, no vatra nije zahvatila plinsku postaju.

Požar je ugašen za tri sata. Nakon dojave u 23.49 sati, vatrogasci su stigli za sedam minuta, ali je požar već bio u razbuktaloj fazi. Policijskim istražiteljima će se u očevidu priključiti i stručnjak za protueksplozijsku i protupožarnu zaštitu, rekao je Hini zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Dubravko Skolan.

Restoran Sabljaci radio je u sklopu Hrvatskog olimpijskog centra na Bjelolasici, a čija je glavna zgrada također izgorjela u požaru 2011. godine.

Ovo je veliki udarac turističkoj djelatnosti Grada Ogulina koji se još nije oporavio od gubitka hotela na Bjelolasici koji je izgorio u siječnju 2011. godine, kazao je Hini gradonačelnik Ogulina Jure Turković.

Bilo je nemoguće ugasiti golemu buktinju

Župan Ivan Vučić, i sam Ogulinac, kazao je sa zgarišta da je to katastrofa i za desetak obitelji čiji su članovi preko noći izgubili radna mjesta, za grad u cjelini, ali i za mnoge pojedince koji su godinama u svojim poljoprivrednim i drugim djelatnostima orijentirani na turizam, jer je jezero Sabljaci važno izletište za ovaj kraj. Restoran je, zajedno s hotelom Jastreb u Begovom Razdolju, bio u sklopu HOC-a Bjelolasica.


Turković je također kazao da je bio noćas na Sabljacima i osvjedočio se da je bilo nemoguće ugasiti golemu buktinju.

Država je vlasnik tog objekta, kao i kompleksa na Bjelolasici, te se Turković nakon ove tragedije nada da su točne informacije da konačno postoji ozbiljan strateški partner za ulaganja na Bjelolasicu, a koji bi mogao biti zainteresiran i za Sabljake.

Grad je u posljednje vrijeme uložio puno sredstava u kupalište Sabljaci, veliko parkiralište, nogostup, biciklističku stazu i pristup kupalištu.

U svim je strateškim dokumentima Ogulina najvažnija turistička djelatnost i ovo je nakon Bjelolasice prevelik udarac za nas. Prije samo nekoliko dana, kada je predsjednik Republike Ivo Josipović bio u službenom posjetu Ogulinu, zamolio sam ga da učini koliko god može da se nađe investitor za Bjelolasicu, jer nam je ona za ukupan razvoj kraja jako važna, a sada smo ostali i bez Sabljaka, kazao je Turković.

Policija istražuje uzroke požara

Zamjenik karlovačke Županijske državne odvjetnice Dubravko Skolan rekao je Hini da je uz unutrašnjost izgorjelo i krovište, te da će se policijskim istražiteljima u očevidu priključiti i stručnjak za protueksplozijsku i protupožarnu zaštitu.

Karlovački Centar 112 priopćio je da je dojava o požaru restorana "Sabljaci" stigla u 23.49 sati, a nakon sedam minuta prvi na mjesto požara došli su gasitelji ogulinske javne vatrogasne postrojbe, no požar je već bio u razbuktaloj fazi. Požarom je zahvaćeni cijeli objekt restorana, ali ne i plinska postaja. U gašenju požara sudjelovali su i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Ribarići, Zagorje Ogulinsko, Ogulin i Oštarija. Požar je lokaliziran u 3 sata i trenutno se sanira teren.

Površina restorana je oko 300 četvornih metara, bio je otvorenog tipa, a često se koristio za razna ekskluzivna događanja Grada i raznih poduzeća i institucija iz cijele Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.