Velimir Bujanec opet priveden, optužuju ga za dilanje kokaina

Screenshot: Nezavisna televizija

VELIMIR BUJANEC, kontroverzni novinar i televizijski voditelj ponovo je priveden. Policija ga tereti za dilanje kokaina. Neslužbeno se može čuti da je Bujanec samo jedan od uhićenih u policijskoj akciji usmjerenoj protiv dilera drogom.

Da je Bujanec priveden potvrdio je za Index njegov odvjetnik Zvonimir Hodak. "Priveli su ga jutros u 7 ujutro i odveli na Ravnice. Na teret mu se stavlja preprodaja kokaina", izjavio je Hodak.

Sada policija treba izvršiti pretres Bujančevog stana. Svom odvjetniku je Bujanac rekao da ništa u stanu neće pronaći. "On je siguran da ništa ne mogu naći. Kaže da se u životu nije bavio prodajom kokaina", tvrdi Hodak.

Podsjećamo, policija je Bujanca privela i u petak. U policijskom priopćenju stajalo je da im je dragovoljno predao vrećicu s gramom kokaina. Izveden je pred suca za prekršaje, te je novčano kažnjen globom od 1400 kuna. Kasnije je za Index Bujanec izjavio da mu je policija podmetnula drogu.

"Nije mi jasno što oni to znaju danas, a da nisu znali u subotu kada je bio kod suca za prekršaje. Dobio je novčanu kaznu, to je postalo pravomoćno i smatrao sam da je slučaj apsolviran. Dok on ne iznese svoju obranu, ja ne mogu dobiti uvid u spis pa ne znam kakve dokaze imaju protiv njega", kaže nam Hodak.

Bogata biografija Bujanca prepuna kontroverzi

Bujanec je oduvijek bio kontroverzna osoba, a ranih devedesetih godina bio je i jedan od vođa rigidne desnice. Poznato je da je 1990. godine osnovao mladež HDZ-a u Varaždinu, da bi samo godinu dana kasnije postao predsjednikom stranačke mladeži na nacionalnoj razini. No ubrzo je prešao u HSP.
 
U središte zanimanja hrvatske javnosti došao je 1994. godine kada je u tjedniku Globus objavljena njegova izjava: "Jasno je za kakvo se rješenje srpskog pitanja zalažem: jednu trećinu iseliti, jednu trećinu, lojalnih, prekrstiti, a jednu trećinu, zločince, poubijati.”.
 
Bujanec danas tvrdi da je riječ o "zlonamjernoj prezentaciji sa strane uredništva Globusa" te da su mu pripisane riječi koje nikada nije izgovorio. No, priznao je da je na jednoj tribini u KIC-u prije 19 godina pokušao baciti stolicu na Milorada Pupovca. Ostale desničarske stavove tijekom devedesetih opisivao je kao "mladost-ludost".
 
Bujanec je bio i urednik u opskurnom Slobodnom tjedniku, novinar u Panorami i, na kraju, glavni urednik Imperijala. Novinar Vedran Strukar prijavio je da ga je Bujanec s još dvojicom nepoznatih pokušao baciti s petoga kata zbog najavljene teme o plagijat-pjesmama Doris Dragović u tjedniku Imperijal. Ozlijeđenom Strukaru, koji se od udaraca onesvijestio, liječnici su tada dijagnosticirali potres mozga.  Bujanec je opovrgnuo cijeli incident tvrdeći da je riječ o "obračunu zagrebačkih homoseksualaca"!?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.