Venezuelanski predsjednik poklonio apartman ženi koja ga je mangom pogodila u glavu

Screenshot: Guardian

Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro je obećao da će stambeno zbrinuti ženu koja ga je mangom pogodila u glavu dok se prošlog vikenda vozio autobusom kroz gomilu u državi Aragua.

Maduro je mango na kojem piše: "Ako možeš nazovi me,"; pokazao na nacionalnoj televiziji.

"Marleny Olivo je imala problema sa svojom kućom. Dužnosnici su je nazvali. Ona je bila preplašena, nije mogla vjerovati da je poziv istinit. Mi smo odobrili apartman za tebe, Marleny, kao dio Velike venezuelanske misije udomljavanja", rekao je predsjednik i usput obećao da će pojesti mango.

Guardian piše da je potez na društvenim mrežama dočekan s  podsmijehom i da je "populistička gesta" predmet šala i pošalica. "Ako s mangom možeš dobiti apartman, onda znate što vam je činiti. Sljedeći put na njega bacite ananas," piše u osvrtu stranice Dolar Today koju mrzi Maduro.

Poput svog prethodnika Chaveza koji je umro u 2013. godini, Maduro na turnejama nacijom često prima peticije ili zahtjeve većinom ispisane na papiru, dok je nabacivanje voćem rijetkost.  

Bivši vozač autobusa koji se stjecajem okolnosti našao u ulozi predsjednika oduševljava siromašne pobornike i iritira opoziciju čestim poklanjanjem kuća, uređaja i penzija ljudima s malih prihodima, no "populistički šarm" nema značajnog utjecaja na rekordno nisku popularnost.

Prema posljednjoj anketi iz travnja, njegov način vođenja zemlje odobrava 28.2 posto ispitanika, nešto više nego u ožujku kad je uživao potporu 24.7 posto ispitanih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.