Vijećnik i prijatelj SDP-ovog gradonačelnika Makarske preko oglasnika prodaje gradski prostor?!

Foto: Makarsko-primorje.com (na slici: gradonačelnik Makarske Tonči Bilić), Njuskalo.hr

DADO PRŠA, vijećnik Agende mladih demokrata u Makarskoj i stari prijatelj SDP-ovog gradonačelnika Tončija Bilića, oglasio je prije pet dana na Njuškalu prodaju prostora za 50 tisuća eura u vlasništvu Grada Makarske koji je prenamijenjen friško prije sezone u objekt brze prehrane bez odluke Gradskog vijeća, o čemu je Index već pisao.

Oglas je objavljen 13. rujna, pogledalo ga je više od 700 zainteresiranih, a Prša je u tekst oglasa stavio kako je prostor u vlasništvu Grada i kako u obzir dolazi i partnerstvo. Zvali smo ga da nam pojasni o čemu se radi, no nije se javio. Nedostupan je bio i njegov stari drug iz NK Zmaja gradonačelnik Bilić.

HDZ: Ovo je ludost i nije po zakonu

Zato je njegov prethodnik, bivši HDZ-ov gradonačelnik Marko Ožić Bebek dao svoj komentar za Index.

"U ponedjeljak je sjednica Gradskog vijeća pa ćemo zatražiti pojašnjenje od gradonačelnika. Dakle, prostor se ne smije prodavati bez suglasnosti Gradskog vijeća. Ovo je ludost. On to ne bi smio raditi jer nije po zakonu", kazao je Ožić Bebek.

Gradonačelnik i vijećnik 10 godina zajedno igrali nogomet u NK Zmaju

Dosta se prašine podiglo kada se otkrilo da je Bilić omogućio Prši prenamjenu prostora u objekt brze prehrane. Dotad je držao trgovinu čaja. Mnogi su posumnjali da se time kupuje podrška Agende u Gradskom vijeću. HDZ je smatrao da se trebao oglasiti natječaj za prenamjenu prostora, Prša u svemu nije vidio problem te se otvoreno pohvalio prijateljstvom s Bilićem s kojim je 10 godina igrao nogomet u NK Zmaju.

Bilić zaposlio i predsjednika Agende bez natječaja

Sezona je prošla, Bilić i Prša otišli su korak dalje i oglasili prodaju prostora bez da su opet ikoga pitali o tome. Prije mjesec i nešto problematiziralo se i zapošljavanje predsjednika Agende Antonija Barnjaka, koji je zaposlen u komunalnom poduzeću zajedno s još 14 osoba bez natječaja. Bilić nam se tada nije javio, ali je svoj potez opravdao boljom naplatom parkirališta kao krunskim argumentom kako radi u korist Grada. Istaknuo je ponos zapošljavanjem Barnjaka i ekipe, a zaželio je da ih može još više angažirati. Kada smo ga pitali za prenamjenu prostora u korist svog prijatelja iz NK Zmaja, ništa nije odgovorio već je pozdravio makarsku zviždačicu Maju Miletu.

Prša: "Nepismen si i pokvaren, dobit ćeš tužbu"

"Nepismen si i pokvaren. Dobit ćeš tužbu za ovo pa objašnjavaj na sudu", javio nam se večeras Prša nakon što je cijeli dan bio nedostupan za komentar. Bio je u gužvi pa nije mogao naći vremena da pojasni što mu je zasmetalo. Tvrdi da ne prodaje gradski prostor, nego fast food koji se nalazi u gradskom prostoru. Sutra će se, kaže, sastati s gradonačelnikom Bilićem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.