Vlada će iz proračuna financirati i kršćanske frakcije

Ilustracija: Shutterstock

VLADA je danas potpisala ugovor s članicama Hrvatske kršćanske koalicije pa će i one ubuduće primati novac iz državnog proračuna.

"Predsjednik Saveza crkava `Riječ Života` Damir Šićko Alić, predsjednik Crkve cjelovitog evanđelja dr. Mario Dučić i biskup Protestantske reformirane kršćanske crkve u Republici Hrvatskoj dr. Jasmin Milić danas su u uredu vladine Komisije za odnose s vjerskim zajednicama potpisali ugovor koji regulira prava tih crkava te se time okončala njihova borba protiv diskriminacije koja traje više od 10 godina i izvršila presuda Europskog suda za ljudska prava.

Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu prije više od tri godine jednoglasno je donio presudu protiv Republike Hrvatske zbog diskriminacije spomenutih triju crkava reformacijske baštine u Hrvatskoj u odnosu prema drugim vjerskim zajednicama.

Taj ugovor sada je predan na potpisivanje predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću, te će nakon toga biti objavljen u Narodnim novinama.

Vlada RH je na sjednici 30. srpnja ove godine donijela zaključak kojim je prihvatila nacrt Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Saveza crkava `Riječ Života`, Crkve cjelovitog evanđelja i Protestantske reformirane kršćanske crkve u Republici Hrvatskoj o pitanjima od zajedničkog interesa (Ugovor). Ugovor, između ostaloga, regulira dušebrižničko djelovanje crkava u bolnicama i kaznionicama, pitanje vjeronauka, priznavanja crkvenog vjenčanja, financiranja iz Državnog proračuna", izvijestili su iz Hrvatske kršćanske koalicije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.