Vozio pijan u krugu bolnice: Sudac Mislav Polić optužen za teško ozljeđivanje pješakinje

Foto: Arhiva (Boško Perlain)

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv suca Mislava Polića, inače, bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Kaštela.

U 8 sati ujutro promil alkohola?!

Polića terete da je 2. svibnja prošle godine u 7.55 sati pod utjecajem alkohola u krugu splitske bolnice svojim Fordom oborio 75-godišnju pješakinju, koja je pala i slomila lijevu potkoljenicu. Sucu Poliću izmjerili su promil alkohola nakon nesreće.

Index je već pisao o ovom slučaju, kao i o slučaju koji se dogodio prije četiri godine u Ulici Sedam Kaštela. Polić je također pod utjecajem alkohola, i to dva i pol promila, izazvao prometnu nesreću u kojoj, srećom, nije bilo teže ozlijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta, što se vidi i na fotografiji koju je snimio Indexov čitatelj.

Dijagnoza i večera

Polić se Indexu lani otvorio i iskreno progovorio i o jednoj i o drugoj nesreći. Alkoholiziranost tijekom prve nesreće Polić nam je obrazložio lošom liječničkom dijagnozom, dok se lani nakon nezgode u krugu bolnice i sam iznenadio da je imao u krvi alkohola, s obzirom da je pio večer prije u društvu prijatelja. Mislio je da je do jutra sve "ishlapjelo"...

"Ta nezgoda se dogodila i ja od toga ne bježim. Koliko znam nije pokrenut nikakav stegovni postupak protiv mene. Možda se i to dogodi nakon suđenja", kazao nam je sudac Polić.

Stegovni postupak nitko nije htio pokrenuti

Interesantno, ni nakon prve prometne nesreće u pijanom stanju nije bilo stegovnog postupka. Index je pitao sve instance koje pokreću stegovni, od sudova do Ministarstva pravosuđa, no svi su smatrali da bi stegovni postupak trebao inicirati netko drugi, nikako ne oni. Sva je, dakle, prilika da će se takav nonšalantan pristup ponoviti i da će Polić i ovog puta proći bez stegovne mjere.

Unatoč nesreći u pijanom stanju, dobio podršku kolega za šefa splitskog suda!

Index je pisao i kako prva prometna nesreća sa splitskog Spinuta nije obeshrabrila Polića u želji da napreduje u karijeri. Prije četiri godine javio se na natječaj za predsjednika suda i pri tome čak i dobio podršku kolega iz sudačkog vijeća koje su upravo njega najbolje ocijenile.

Da se ipak ne dogodi da Polić unatoč neugodnoj nesreći postane šef splitskog suda, pobrinuo se osobno tadašnji ministar Ivan Šimonović, stopiravši njegov odabir, davši sud u ruke kandidatu iz Solina Ivici Botici. 

Državno sudbeno vijeće ukinulo sudački imunitet

Kako je Polić sudac Općinskog suda u Splitu, suđenje će se morati organizirati na nekom drugom sudu, šibenskom ili sinjskom.

Kako bi Državno odvjetništvo moglo procesuirati Polića, bilo mu je potrebno skinuti sudački imunitet, što je DSV i napravio. Informaciju nam je potvrdio sam sudac Polić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.