Vrdoljak o HNS-u nakon izbacivanja Čačića: Neki dolaze, neki odlaze

Foto: Hina

IAKO je svrha njegovog posjeta Međimurskoj županiji danas bila radna, javnost je više zanimalo što će ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak reći o situaciji unutar HNS-a. I u Čakovcu je ponovio svoju izjavu u kojoj tvrdi da je nakon izbacivanja Radimira Čačića iz stranke, u HNS ušlo 948 novih članova te da brojka od 160 članova koji su nakon toga izašli iz stranke ne znači ništa prema brojci novopridošlih.

"Kada imaš gotovo 45.000 članova, fluktuacija je prirodna. Neki dolaze, neki odlaze jer je ogromna masa ljudi. Ako imaš 500 članova, onda je fluktuacija puno manja. Na 45.000 dolasci i odlasci su prirodna stvar. Iz nekih lokalnih zadovoljstava, nezadovoljstava, s vodstvom ogranka, grada, županije, države, kako god. Svatko ima svoje subjektivno pravi izbora. Ako usporedimo 948 ulazaka, koji se dogodio, mislim da ovo ne bi trebao biti poseban problem", rekao je Vrdoljak.

Na pitanje koliko je novoprodošlih iz treće izborne jedinice, konkretan odgovor nije imao, no i dalje tvrdi kako je upravo sjever jedan od stupova HNS-a. Status Sandre Hrman nije upitan, tvrdi Vrdoljak, iako je nedavno javno stala uz izbačene kolege iz Varaždinske županije.

"Svatko ima pravo na svoje mišljenje i na svoj stav. Onaj koji želi dodatni razgovor, dodatno obrazloženje, dodatni doprinos, možda će se u nekom periodu pasivizirati, a onda sutra s još većom energijom dati svoj doprinos Hrvatskoj narodnoj stranci, ali svatko tko bude naštetio direktno stranci i želio destabilizirati stranku, a to statut nalaže, protiv njega će biti pokrenut postupak. Sandra nije u tom statusu", zaključio je Vrdoljak.

Matija Posavec, predsjednik međimurskog HNS-a rekao je kako će javno istupanje Sandre Herman biti predmet razgovora na predsjedništvu stranke, no također je mišljenja da nema osnova za pokretanje bilo kakvih postupaka. O stranci i dalje govori u superlativima, smatra je dovoljno stabilnom te poručuje kako se želi manje baviti politikom, a više interesima same županije i njenih građana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.