"Za nekoliko godina u Zagrebu više neće biti makadama"

Foto: Bruno Konjević/Cropix

KAO I svakog ljeta, zagrebačke ulice su raskopane uzduž i poprijeko te se grad naveliko popravlja i uređuje. Direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić kaže kako se radi prema ljetnom planu koji bi trebao završiti do početka škole.

"26 ulica u najužem središtu grada je odabrano, to je prvi plan za sedmi i osmi mjesec. Već smo počeli s dosta ulica. Program je težak oko 20-ak milijuna kuna i očekujemo da ćemo do početka školske godine sve izrealizirati", istaknuo je Gospočić.

Radovi na mnogim lokacijama već su u tijeku, dok će ostali ubrzo započeti. Gospočić je naveo neka od mjesta koja će biti obnovljena. "Budenički put, Gajeva, Ane Krizmanić, Bukovačka, Vukovarska, znači ovaj sjeverni dio kolnika od HBZ-a, južni kolnik od Držićeve, HBZ do Vukovarske".

Nakon toga, na redu su male komunalne akcije, koje će se izvoditi do kraja godine. A s početkom nove kreće realizacija plana prema kojem bi se trebali riješiti svi makadamski putevi u Zagrebu. "Potpuno se kreće od Nove godine, od početka proizvodnje nove asfaltne baze, plan je da se u naredne tri do četiri godine svi makadamski putevi Grada Zagreba asfaltiraju, njih ima gotovo 500 kilometara i očekujemo da kroz tri do četiri godine u Zagrebu više neće biti niti jednog makadamskog puta", poručio je Gospočić.

Sve dok traju radovi, traje i prometna zavrzlama u gradu. Svi koji zbog toga pate mogu se jedino tješiti činjenicom da će se nakon ljeta vozit po obnovljenim i kvalitetnijim gradskim prometnicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.