Žao nam je, Josipović u kampanji odgovara samo na ugodna pitanja

Foto: Index (Slavko Midzor, Marko Mrkonjic/Pixsell, Hina)

PREDSJEDNIK Ivo Josipović ne želi odgovarati na pitanja koja bi mu mogla štetiti u kampanji! Do ovog zaključka došli smo nakon što nakon dva tjedna i četiri požurnice nismo uspjeli od Josipovića dobiti očitovanje na izjave koje je dao bivši ravnatelj policije Oliver Grbić.

Optužbe bivšeg ravnatelja policije valjalo bi zaboraviti

Naime, ravnatelj policije Grbić prozvao je glavnog bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića zbog zaustavljanja istrage u Aferi Kamensko. Tako je spomenuo i ulogu predsjednika Hrvatske u zaustavljanju istrage.  

"Govorim o trokutu između predsjednika Ive Josipovića, tadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i Ninoslava Pavića", rekao je Grbić. Tvrdnja bivšeg ravnatelja policije suprotna je osnovnoj ideji kampanje Ive Josipovića koja se bazira na tvrdnji da su upravo zahvaljujući današnjem predsjedniku poznati političari završili u zatvoru.

Bivši ravnatelj policije svojom optužbom sugerira da je Josipović zapravo radio i na izbacivanju političara i moćnika iz zatvora.

O Josipoviću samo pozitivno

"Smatrate li da treba pokrenuti istragu prije eventualne kandidature Bajića za Ustavnog suca kako bi se ispitale Grbićeve tvrdnje?", jedno od pitanja na koje Josipović ne želi davati odgovor. Bili smo uporni, no bez uspjeha. S Pantovčaka muk.

Uostalom, što bi na to i rekao Josipović jer je odlikovao bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića "zbog višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda RH u području pravosuđa i borbe protiv korupcije" i to odlikovanjem kneza Branimira s ogrlicom.  


Dok smo čekali odgovore i pisali požurnice na pitanja o slučaju Kamensko u kojoj istraga o uništavanju tvornice ulazi u četvrtu godinu, Josipović je od nas očekivao da pišemo o tome kako će "1. prosinca 2014. godine. potpisati izjavu o prihvaćanju kandidature za predsjednika Republike Hrvatske", kako je "ponovno posjetio štand s aktivistima na Trgu bana Jelačića u Zagrebu", što je rekao na "tribini pod nazivom 'Ustavne promjene'", što je o njegovoj kandidaturi rekla Mirela Holy.

Umjesto odgovora na našu adresu stigle su više puta detaljne obavijesti da je u tijeku prikupljanje potpisa za njegovu kandidaturu. To je ipak bitnije.

Kupovina oprosta grijeha?

Što se tiče same afere Kamensko, ona je za Pantovčak završena u srpnju 2013. godine kada je Josipović koristeći predsjednički proračun nezaposlenim radnicama propale tvornice Kamensko u potpori za samopomoć darovao stroj za proizvodnju rupica na odjevnim predmetima.

Pokazat će Josipović i video pod nazivom "Glas pravde" u kojem se hvali svojom podrškom radnicama Kamenskog. U tom videu Đurđica Grozaj predsjednica Udruge Kamensko pohvalnim se riječima očitovala o ulozi predsjednika kada im je bilo najteže.

Umjesto odgovora na konkretne izjave bivšeg ravnatelja policije, Josipović će krenuti u kampanju odjeven u jakne koje su šile zaposlenice udruge Otvoreno Kamensko.

No, car je već odavno gol.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.