Zatvor za bivšeg konzula: Anti Maduniću dvije godine za prevaru obitelji Cuzzi

ANTE MADUNIĆ, bivši konzul RH u SR Njemačkoj i Švicarskoj, osuđen je nepravomoćno na sinjskom Općinskom sudu na dvije godine zatvora zbog prevare obitelji Cuzzi. Ako presuda postane pravomoćna, morat će u roku od 15 dana vratiti 140 tisuća eura s kamatama.

Prevara u gospodarskom poslovanju

Problem je ispao s novcem za stan na splitskom Pazdigradu. Cuzzijevi su odustali od kupovine, no Madunić novac nije vratio do dana današnjeg, premda je rok za povrat istekao početkom 2010. godine. Cuzzijevi su slučaj prijavili Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu koje je za par mjeseci podignulo optužnicu protiv Madunića za prevaru u gospodarskom poslovanju. 

Slučaj je najprije završio na trogirskom sudu. Sutkinja Nela Šostera je, međutim, razriješena, a da nije stigla zakazati nijednu raspravu. Predmet je potom prebačen u Sinj te završen u primjerenom roku osuđujućom presudom.

Madunić riješio, a Cuzzijeve nije isplatio?!

Index je o slučaju već pisao. Pokojni sudac Vinko Cuzzi požalio nam se kako ih je Madunić nasanjkao, jer je novac imao, a nije ih isplatio. Isti je stan, naime, Madunić prodao Splitovom braniču Filipu Marčiću.

Madunić nam nije bio dostupan za komentar osuđujuće presude. Kratko nakon podizanja optužnice, ustvrdio nam je kako je riješio problem s Cuzzijevima. Nejasno kako, pošto Vinkov sin Ivo još uvijek nije dočekao dan kada će dobiti svoj novac natrag. Madunić kaže da novac od prodaje stana nije ni imao, jer je njime riješena hipoteka.

Madunićeva tvrtka u gubitku 8 milijuna kuna, a račun blokiran!

Tvrdi da je u probleme zapao zbog toga što mu Grad Split ne želi platiti dug od dva milijuna kuna. Tvrtka Virgula zbog toga je završila u blokadi. U 2009. godini ta Madunićeva firma imala je gubitak od osam milijuna kuna. Kako novca na računu nema, ni Cuzzi ne može računati na to da će se moći naplatiti ovrhom.

Madunić u Splitu, inače, gradi poslovni toranj, a ima i pola hotela Globo, u samom središtu Splita.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.