Zbog naredbe indijskog suda Facebook i Google uklonili "uvredljiv" sadržaj

INTERNETSKI divovi Google i Facebook danas su priopćili kako su sa svojih stranica u Indiji uklonili sadržaj koji je navodno uvredljiv za tamošnje političke i vjerske vođe, javlja agencija AP.

Taj potez uslijedio je nakon naputka indijskog suda u slučaju koji je u najmnogoljudnijoj demokraciji na svijetu izazvao strah zbog cenzuriranja.

Novinska agencija Press Trust of India prenijela je vijest kako su Facebook, Goggle i još 19 internetskih tvrtki dobili rok od dva tjedna da sudu predstave daljnje planove svojih stranica po pitanju objavljivanja fotografija, video snimki i tekstova koji bi nekima mogli djelovati "antireligijskim" ili "antisocijalnim".

U ovoj privatnoj kaznenoj i građanskoj parnici posebno se naglašavaju poteškoće s kojima se Indija suočava u pokušaju balansiranja konzervativnih vjerskih i političkih segmenata sa slobodnom razmjenom informacija putem interneta i tehnologije u nadi da će se na taj način potaći ekonomija zemlje.

Indijska vlada smatra kako su američki standardi za internet neprihvatljivi za više od sto milijuna indijskih korisnika interneta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.