Zbog štrajka zaposlenika SC-a, zagrebački studenti se od utorka nemaju gdje hraniti

Foto: vlada.hr

SAMOSTALNI sindikat zaposlenika studentskih centara RH, Podružnica Zagreb, najavio je štrajk zbog odbijanja poslodavca i državnih institucija da razgovaraju o uvjetima rada.


Štrajk će započeti 2. lipnja 2015. godine u 6:00 i trajat do ispunjenja zahtjeva, odnosno početka kolektivnih pregovora, javlja portal esava.info.

“Sa žaljenjem  Vam to priopćavamo, ali to  će rezultirati Vašom nemogućnošću korištenja naših usluga. Molimo Vas za razumijevanje, dapače i podršku, jer danas MI sutra VI!

Pozivamo Vas da nam pomognete na način da nas podržite u našim nastojanjima koja su jako mala, a to je da sjednemo za isti stol s predloženim pregovaračima i razgovaramo. Samo to! Također  Vas pozivamo da putem slijedećih telefonskih upita izvršite pritisak na ustanove Ministarstva rada i mirovinskog sustava, MZOS-a, Sveučilišta u Zagrebu te Studentskog centra,” piše u priopćenju nezadovoljnih radnika zbog kojih će zagrebački studenti ostati bez jeftine prehrane.



Prema pisanju esava.info, štrajk se konkretno odnosi na odjel prehrane, zbog čega se očekuje da će studentske menze u utorak biti zatvorene, osim za studente s invaliditetom koji će moći koristiti kantinu u Cvjetnom naselju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.