Zelena stranka: Dajte "Bombarderu s Kvarnera" ulicu ili trg!



ZELENA stranka uputila je riječkim gradskim vlastima prijedlog da se ulica ili trg u Rijeci imenuju po pokojnom političaru Vladimiru Bebiću.

Prijedlog je upućen Odboru za mjesnu samoupravu koji predlaže Gradskom vijeću imenovanje odnosno preimenovanje ulica i trgova u gradu Rijeci. Prijedlog je također upućen i gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu čijim bi se angažmanom čitav proces mogao ubrzati.

"Mišljenja smo da je Vladimir Bebić ostavio trajan trag na riječkoj i hrvatskoj političkoj sceni te da je svojim djelovanjem u Hrvatskom saboru dostojno zastupao ovaj kraj i grad Rijeku", poručuje predsjednik Zelene stranke Aljoša Bebić.

Legenda novije hrvatske političke povijesti

Vladimir Bebić (4. kolovoza 1946. - 16. lipnja 2009.) poznat i po nadimku "Bombarder s Kvarnera", kojeg nosi još od mladosti kada se bavio boksom, bio je hrvatski ljevičarski političar i saborski zastupnik, poznat po žestokoj kritici Tuđmanove politike početkom 1990-ih.

I danas se pamte njegovi govori u Saboru koji su ušli u legendu novije hrvatske političke povijesti kao govori bez dlake na jeziku. Nakon Sabora više puta okušao se u skupljanju političke ljevice, a dva puta je biran i u Gradsko vijeće Rijeke. Mnogi se slažu kako je Bebić bio posljednji, pravi i zapravo jedini ljevičar u Hrvatskoj.

"Boks je filozofija života, on je moj zaštitni znak. U boksu postoje pravila, nema udaranja ispod pojasa, moraš ići sam da se vidi koliko si sposoban. Onaj tko nije doživio poraz, satkan je od svojih laži i kompromisa", bila je za Bebića filozofija života i njegove politike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.