Zmajloviću, čak ni oni nemaju tuš: Pogledajte luksuzne urede dubaijskih ministarstava

; MZOIP

LUKSUZ je glavni pojam koji se veže uz Dubai, a da je tome doista tako možete se osvjedočiti na svakom koraku. Dok je u Hrvatskoj još uvijek "vruća tema" preseljenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode na vrh nebodera Zagreb Towera, zahvaljujući poznatom hrvatskom fotografu Marku Zirdumu javnost ima prilike zaviriti u luksuzne urede nekih od dubaijskih ministarstava. Koliko god luksuz iz njih prišti na sve strane, za razliku od ministra Mihaela Zmajlovića, dubaijski ministri u kupaonicama svojih velebnih ureda nemaju tuš kabine.

Urede Ministarstva ekonomije Ujedinjenih Arapskih Emirata i Ministarstva energije Ujedinjenih Arapskih Emirata, u koje možete zaviriti u galeriji, osim prostranosti krase i profinjeni dizajn te skupi komadi namještaja i pomno birane kombinacije boja, uzoraka i svijetlih tonova zahvaljujući kojima prostor vizualno dodatno dobiva na prostranosti.

S obzirom da je glasnogovornica Zmajlovićevog ministarstva Dijana Sušac "braneći" Zmajlovićev tuš izjavila: "Sanitarni čvor s WC-om i umivaonikom svakako nije kupaonica, a ako se u njemu nalazi i tuš to u današnje vrijeme ne predstavlja luksuz, to je standardi oblik opreme uredskih prostora", Zirdum je odlučio provjeriti drže li se i u luksuznim uredima dubaijskih ministarstava tog "standarda" - i utvrdio da ondje tuševa nema.

Zamalo u uredu imao i - masažnu kadu?!

A do Indexa je stigla informacija kako je uz tuš Zmajlović zamalo u uredu na najvišem, 22. katu Zagreb Towera, imao i - masažnu kadu.

"Možda ne znate da je vikend prije dolaska novinara u Zagreb Tower, kancelarija direktora smanjena sa 110m2 na 4 kancelarije te je iz poznate razvikane kupaonice s tušem izbačena masažna kada. Svi radovi su obavljeni na brzinu preko vikenda. Prilično su svjesni da su pretjerali!", tvrdi naš izvor.


Glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša i prirode te navode odlučno demantira: "Nije točno. Ništa od navedenog ne stoji, dapače - besmisleno je i ničim utemeljeno".

No, "originalni" uredski prostor doista je pregrađen pa je tako ukupno 112,5m2 prostora podijeljeno na ured ministra od 65m2, ministrovu kupaonicu od 13,5m2 te dvoranu za sastanke površine 34m2.

Pitali smo ministarstvo i koliko se potrošilo na preuređenja ureda? Odgovor na pitanje nismo dobili, bar ne onaj iz kojeg se vidi koliko je novca utrošeno: "Troškove uređenja prostora, ili kako vi formulirate `preuređenja ureda` snosi najmodavac. Troškove koji se odnose na posebne zahtjeve najmoprimca, a odnose se ne posebne propise o sigurnosti i/ili tehničke zahtjeve, poput dodatnog kabliranja zbog povezivanja institucija na različitim katovima, snosi najmoprimac".

Uredi Ministarstva zaštite okoliša i prirode još su "u izradi", a hoće li kad uređenje bude dovršeno konkurirati luksuzom onima ministarstava bogatog Dubaija, tek ćemo vidjeti.

> Zmajlović se pogubio u vlastitim lažima: Preseljenje u Zagreb Tower pet milijuna kuna skuplje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.