A1: Za N1 i Sport Klub su nas tražili 28 posto više novca, nepošteni su

Foto: Index

NAKON što je United Media, koja je vlasnik televizija N1 i Sport Klub, objavila kako je A1 odlučio izbaciti njihove kanale iz svojih paketa, u tijeku je žestoki obračun priopćenjima A1 i United Medije. 

> A1 više neće emitirati programe N1 i Sport Kluba

> Vlasnici N1 i Sport Kluba nastavljaju obračun s A1: "Lažu, spremni smo sve objaviti"

Naime, iz United Medije tvrde da su ponudili identične uvjete kao i ranije te su A1 prozvali da laže, no iz A1 su sada za Index poručili kako im je za N1 i dva kanala Sport Kluba postavljena 28 posto viša cijena od one koju su dosad plaćali. 

Odgovor A1 na upit Indexa prenosimo u cijelosti.

"S obzirom na ekonomski nerealne i nepovoljne uvjete za produženje ugovora, A1 Hrvatska donijela je odluku o zamjeni kanala United Media Grupe s Arena Sport kanalima, koji nude znatno atraktivniji sportski sadržaj u odnosu na Sport Klub. Uvjeti pod kojima su ponuđeni TV kanali United Media Grupe bili su potpuno neprihvatljivi jer su zadržali istu cijenu unatoč gubitku značajnog dijela atraktivnog sadržaja poput španjolske nogometne lige.

Napominjemo da je A1 zatražio zasebnu ponudu za kanale N1, SK1 i SK3. Vlasnik je za ta 3 kanala postavio 28% veću cijenu od iznosa koji A1 trenutačno plaća za emitiranje ukupno 15 kanala United Media Grupe, među kojima je svih 6 SK kanala i N1, što svjedoči o nepoštenoj poslovnoj praksi United Media Grupe. 

Prihvaćanjem takvih uvjeta, pružanje TV usluge našim korisnicima više ne bi bilo moguće pod jednako povoljnim uvjetima. Na A1 TV platformi se i dalje emitiraju kanali s najgledanijim informativnim sadržajima kao što su HRT1, Nova TV, RTL, HRT4 i Al Jazeera Balkans", poručili su iz A1.