Agencija za zaštitu osobnih podataka pokrenula postupak protiv SDP-a

Davor Matijević, šef splitskog SDP-a i Damir Barbir Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) pokrenula je postupak protiv Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) zbog vođenja interne baze podataka o članovima i simpatizerima te stranke i sumnje u povredu osobnih podataka građana, potvrđeno je za tportal i u AZOP-u i u SDP-u.

Isti portal ranije je pisao o optužbama SDP-ovaca protiv bivšeg člana i predsjednika splitskog ogranka stranke Damira Barbira. Navodno je po odlasku iz stranke ukrao bazu s podacima 12 tisuća članova, simpatizera i potencijalnih birača te ih uoči parlamentarnih izbora nazivao i poticao da glasaju za njega.

AZOP: Postupanje je u tijeku

Više građana poručilo je za tportal da ne zna kako se našlo u spomenutoj bazi podataka, a neki od njih naveli su da su u prošlosti ispunili neku vrstu SDP-ove ankete. Tvrde i da nisu dali privolu da se njihovi podaci godinama čuvaju ni da se dijele izvan stranke.

"Nadzorno postupanje nad SDP-om (Socijaldemokratska partija Hrvatske) je u tijeku te će se isto provesti i nad ostalim subjektima o kojima je izvještavano u medijima da su uključeni u možebitnu povredu osobnih podataka", potvrdili su iz Agencije za zaštitu osobnih podataka za tportal. Da je postupak pokrenut, potvrdio je za tportal i poslovni direktor SDP-a Igor Cigula. "Da, postupak je pokrenut. Dok on traje, nemamo namjeru komentirati ga", poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.