Aktivisti opet blokirali prometnice u Berlinu

Foto: EPA

Pripadnici udruge ekoloških aktivista Posljednja generacija danas su ponovo blokirali prometnice u Berlinu, što je prouzročilo velike zastoje u cestovnom prometu.

"Mi opet imamo dinamičnu situaciju u Berlinu, s mnogim blokadama na području cijelog grada", priopćila je berlinska policija preko Twittera. Oko 500 policajaca raspoređeno je kako bi spriječili ili brzo rastjerali akcije, objavila je policija.

Nastavak akcija koje su aktivisti najavili prošli tjedan

Najviše su pogođene magistralne prometnice koje iz okolice Berline vode prema gradskom središtu, kao i glavna gradska autocesta A100.

Pripadnici Posljednje generacije time nastavljaju akcije najavljene prošlog tjedna i koje od ponedjeljka intenziviraju prometne blokade u njemačkoj metropoli.

Odbačena žalba aktivista koji se usprotivio presudi izrečenoj za prisilu prema drugim osobama

Istodobno je sud u Bavarskoj odbacio žalbu jednog aktivista koji se usprotivio presudi suda izrečenoj za prisilu. "Ponašanje aktivista je jasno kazneno djelo prisile prema drugim osobama i ne može se opravdavati ustavnim pravom na prosvjed", stoji u odluci Visokog suda u Bavarskoj, najviše pravne instance u ovoj saveznoj pokrajini.

Okrivljeni se u veljači s ostalim prosvjednicima specijalnim ljepilom zalijepio za prometnicu u središtu Münchena i time spriječio brojne vozače u slobodnom kretanju.

Pokret Posljednja generacija je najavio vremenski neograničene akcije u Berlinu sve dok savezna vlada ne udovolji njihovim zahtjevima za donošenjem dodatnih mjera koje bi zaustavile globalno zatopljenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.