Al Jazeera Balkans u petak kreće s emitiranjem!



AL JAZEERA Balkans napokon kreće s emitiranjem programa! Početak emitiranja, potvrđeno nam je iz Al Jazeere, zakazan je za petak 11. studenog u 18 sati.

Centralni studio balkanske Al Jazeere nalazi se u Sarajevu, a regionalni centri u Zagrebu, Beogradu i Skopju. Gledatelji u regiji Al Jazeeru će moći pratiti preko kablovskih i IP TV operatera, preko satelita EutelSat, a u Bosni i Hercegovini i na zemaljskom signalu.

Kada u petak Al Jazeera Balkans krene s emitiranjem, postat će prvi program ove globalne mreže na nekom drugom jeziku osim engleskog ili arapskog.



"Koristeći se regionalnom mrežom dopisnika, kao i globalnom mrežom dopisništava Al Jazeera mreže, Al Jazeera Balkans će gledateljima u regiji donositi, kako regionalne tako i globalne vijesti te o regiji izvještavati gledatelje u svijetu koji prate Al Jazeera English i Al Jazeera Arabic programe", kaže glasnogovornica Al Jazeere Balkans Melina Kamerić.

Al Jazeera Balkans će dnevno producirati šest sati vijesti, intervjua,  komentara i analiza, a najavljuju da će emitirati i kvalitetan dokumentarni program. "Ovo je početak novog poglavlja u medijskom izvještavanju u regiji. Radeći pod sloganom 'Iz svakog ugla i sa svake strane', Al Jazeera Balkans će svojim neovisnim i nepristranim izvještavanjem donositi neispričane priče", poručuju iz balkanske Al Jazeere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.