KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Aladrović: Oporavak će biti puno nagliji u odnosu na krizu 2008. godine

U HRT-ovoj Temi dana gostovali su ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović te predsjednik udruge Hrvatski izvoznici Darinko Bago. 

Bago kaže kako Hrvatska po izvozu nije daleko od prosjeka u Europskoj uniji - jasno, ako izuzmemo Njemačku. 

"Istina, malo smo ispod, što znači da moramo još raditi da proširimo svijest o tome da je jedino izvoz za zemlje naše veličine nešto što nam garantira opstojnost", rekao je Bago dodavši da su izvoznici mozak cijelog hrvatskog gospodarstva. 

Apsolutni iznosi BDP-a

Aladrović je rekao da su hrvatski izvoznici prvi osjetili udar koronakrize, ali i da je vlada od početka pružila ruku podrške svim poduzetnicima koji su se našli u teškoćama.

"Predviđamo za Republiku Hrvatsku da 2022. izađemo apsolutno, s apsolutnim iznosima BDP-a koje smo imali na razini 2019.", rekao je Aladrović. Procjenjuje kako će doći do puno naglijeg oporavka u odnosu na krizu 2008. godine. 

"Sredstva koja ćemo konzumirati do kraja godine i dio sredstava koji smo ranije konzumirali - izvori sredstava su u europskim fondovima. S europskim novcem snažimo hrvatsko gospodarstvo i činimo jakom njegovu izvoznu komponentu", zaključio je Aladrović. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.