KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Aladrović: Doći će do određenog pooštravanja ekonomskih mjera

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

MINISTAR rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović govorio je o najnovijem ublažavanju mjera. 

Aladrović kaže da su se u vladi vodili brojkama u recentnom razdoblju te očekivanjima koja imaju za naredni period. 

"Na ublažavanje mjera smo se odlučili jer smo takva očekivanja i kreirali od ugostitelja, vlasnika teretana... Smatramo da je ovo optimum u ovom trenutku. Uz epidemiološke mjere paralelno smo omogućili i korištenje ekonomskih mjera kako bismo ovu krizu što lakše prebrodili. Djelatnosti na koje smo se reflektirali smatramo najbitnijima da ih u ovom trenutku zaštitimo", rekao je Aladrović na HRT-u

Aladrović je potvrdio da je riješen problem kašnjenja isplate potpora za očuvanje radnih mjesta.

"Za mjesec siječanj je obrađeno 19.000 od 29.000 zahtjeva, isplaćeno je 250 milijuna kuna do sada. U roku od desetak do 12 dana zasigurno će sve ostalo biti isplaćeno", rekao je.

Komentirao i cijepljenje preko reda

Ministar je potvrdio kako poduzetnici koji otvore svoja vrata mogu računati na vladine potpore. Ali također je upozorio kako će biti određenog pooštravanja ekonomskih mjera.

"Svima kojima je objektivno ugroženo poslovanje, država će stati na njihovu stranu kao i do sada", kaže. 

Osvrnuo se i na cijepljenje preko reda rekavši kako sigurno nije riječ o pozitivnoj društvenoj pojavi.

"Svjesni smo ograničenosti u broju cjepiva, da imamo ograničenost prema najrizičnijim skupinama, i sigurno možemo zauzeti samo stav da je u ovom trenutku oportuno cijepiti sve kritične i rizične skupine. Mislim da je ovdje više riječ o osobnoj neodgovornosti pojedinaca", zaključio je Aladrović za HRT.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.