Aleksandar Tijanić: Cane mi je uputio direktnu prijetnju i smatram je smrtnom presudom

ALEKSANDAR TIJANIĆ, direktor Radio-televizije Srbije, odgovorio je na optužbe koje je u intervjuu danom Jutarnjem listu na njegov račun iznio Stanko Subotić Cane.

"Neobično sam zahvalan vašem shvaćanju novinarstva koje omogućava da nevin, ničim ukaljan, netražen i poštenim radom obogaćen Stanko Subotić, poznatiji kao Cane, spomene moje ime u kontekstu rada fantomske grupe na fantomskoj temi fantomskim povodom. Jedino što kao dokaz nudi da nepostojeća anticanetovska nevladina organizacija postoji, jest činjenica kako je od svojih talijanskih odvjetnika saznao da imenovana beogradska grupa, i ja s njom, prevodi na talijanski tekstove iz hrvatskih novina. Onda ih šalje tužitelju u Bari. Sve to jer tamošnji tužitelji nisu pretplaćeni na hrvatski tisak, nemaju ni internet i ne govore hrvatski", navodi Tijanić u svom odgovoru na Subotićeve optužbe, kojeg je objavio Press.

"U ovo doba svake godine, od rođenja Isusa Krista na ovamo, kad se god spomene `duhanska afera` ili, ne daj Bože, neko finalno nevaljalstvo, Cane daje intervjue. Zašto? Ako zna itko, on zna. Mi ostali samo možemo naslutiti. Da budem sasvim jasan. Svako spominjanje mog imena od strane Caneta ili plaćenih odvjetnika smatram njegovom direktnom prijetnjom. Svaku prijetnju čovjeka s toliko novca, takvom karijerom i toliko veza u različitim profesionalnim, a već oprobanim krugovima, smatram smrtnom presudom. Pozivam uglednog biznismena da me tuži. Da sudu podnese dokaze za postojanje anticanetovskog udruženja i potom mog učešća u njemu. Ako neće, poučen brojnim iskustvima, konstatiram da je suđenje već održano. Presuda postoji. Ako ne budem prisutan dok presudu budu čitali, sačekajte ovo doba sljedeće godine. Cane daje intervju. A vi ga objavite", napisao je Tijanić.

I.M.
Foto: Press

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.