Aleksandar Tijanić na RTS vratio špicu Miloševićeva Dnevnika

MNOGI građani Srbije sinoć su se morali suočiti s avetima mračnih vremena Slobodana Miloševića. Pobrinuo se za to direktor RTS-a koji je TV Dnevniku vratio prepoznatljivu špicu iz vremena kad se državna televizija bavila isključivo ratnim huškanjem i slavljenjem Miloševićeva lika i djela.

Staru špicu Tijanićeva televizija je, naravno, prilagodila modernim vremenima pa danas izgleda nešto digitalnije nego izvorna kreacija Dejana Karaklajića, nastala još davne 1978. godine. Sama špica Dnevnika zapravo nikad ne bi bila sporna da se RTS 1987. godine nije otvoreno svrstao uz Miloševića.

Kako javljaju E-novine, glazbenu temu "Miloševićeva TV Dnevnika" mnogi vlasnici mobitela u Srbiji danas koriste kao svoj ringtone. Dođe im to kao svojevrsna autoironija ili, kao što tvrde u E-novinama, "camp-pristup najkrvavijem obliku srpske prošlosti".

Špica TV Dnevnika iz Miloševićeva vremena je zbog propagande koju je objavljivala državna televizija, naime, sama za sebe postala simbol državne vlasti. "Ovaj potez Aleksandra Tijanića jest - politička poruka. Recimo da se ne odričemo svojih ratnohuškačkih korijena i da gledatelje podsjećamo da stalno budu budni, jer neprijatelj vreba!", pišu E-novine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.