Aleksandra Kolarić kritizirala SDP-ovce koji zovu građane da ih vrijeđaju u centru Zagreba

Foto: FaH/Twitter

ALEKSANDRA Kolarić, povratnica u SDP i komunikacijska stručnjakinja, kritizirala je potez svojih stranačkih kolega.

>> Glavašević, Bauk i Grbin danas će biti u centru Zagreba, pozivaju građane da ih dođu vrijeđati


Podsjetimo, sinoć su SDP-ovi saborski zastupnici Arsen Bauk, Peđa Grbin i Bojan Glavašević za danas su za 15h najavili performans u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici.

"Sutra od 15 do 15.30 sati, kolege Arsen, Peđa i ja stajat ćemo kod Kožarićevog Sunca u Bogovićevoj. Građani nam u prolazu mogu reći što god žele, bit ćemo zahvalni na iskrenosti. Nećemo se uvrijediti!", napisao je Glavašević na svom Twitteru profilu. Podsjetimo, odmah potom na Facebooku oglasio se i Ivan Pernar, zastupnik Živog zida poznat po populističkim performansima u javnosti, te najavio da će se pridružiti SDP-ovcima u Bogovićevoj ulici.

Tim povodom Index je popričao s Aleksandrom Kolarić, komunikacijskom stručnjakinjom koja se nedavno vratila u SDP iz kojeg je bila izbačena 2013. zbog oštre kritike tadašnjeg šefa stranke Zorana Milanovića. Kolarić nam je otkrila svoje viđenje incidenta na Braču, ali se osvrnula i na najavljeni performans svojih kolega iz SDP-a.

"Mnoge su vrijeđali, pa nitko nije hitno privođen"

"Prostačko vrijeđanje gomile mladića upućeno ženi, u ovom slučaju Janici Kostelic, predstavlja nedopustivu verbalnu agresiju i verbalno nasilje. Bez ikakvih "ali", bez ikakvih razmatranja "motiva", bez ikakve relativizacije tog slučaja. Reakcija MUP s privođenjima, s druge strane, predstavlja selekcijsku primjenu zakona i šalje poruku da svi građani nisu isti pred zakonom. Mnoge političarke i političari bili su izloženi vrijeđanju, pa nije nitko zbog toga hitno privođen od policije", rekla je Kolarić u razgovoru za Index, nakon čega se kritički osvrnula i na najavljenu akciju SDP-ovaca u centru Zagreba.

"Performans je promašen"


"Performans trojice zastupnika je sasvim promašen jer pozivajući gradjane da ih vrijeđaju kako bi pokazali da neće biti privedeni, šalju primarno poruku da je prostačko vrijedjanje političara nesto normalno i dopušteno i da ga treba promatrati kao dio političkog posla. Neka vrsta "it comes with the territory". Ako je cilj pokazati da nismo svi isti pred zakonom, to je trebalo drugačije učiniti. Kritika i negodovanje javnosti spram političara mogu biti glasni i neugodni, ali neprihvatljivo je da budu prostačko vrijeđanje", rekla nam je Kolarić.

"Općenito smatram da s obzirom na krizu vjerodostojnosti politike u Hrvatskoj, politički govor i postupke treba uozbiljiti i inzistirati na dizanju razine javne komunikacije. Šega, šale i pošalice, koji su nekim političarima svih stranaka postale prepoznatljiv znak, općenito srozavaju politiku i jeftin su populistički trik", zaključila je Kolarić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.